Mer om oppdretterskolen

Oppdretterskolen logo

Lær mer om oppdrett med NKKS Oppdretterskole.

 

NKKs populære oppdretterskole ble startet opp på nytt i Ålesund i 2016.
Gå ikke glipp av denne muligheten til å lære mer om oppdrett.

Kursserien Oppdretterskolen ble holdt i 2008-2013, med ekstrakurs i 2014.
I 2016 har vi startet med ny runde av den kjente og populære kursserien. Kursserien arrangeres av NKKs regioner, med forelesere fra NKKs helseavdeling.

Målsetningen er at alle skal kunne lære mye på disse kursene, enten man er helt fersk og har et ønske om å begynne med oppdrett, om man er hannhundeier og ønsker å lære mer om genetikk og avl – eller om man har lang erfaring som oppdretter.

Sentralt i NKKs avlsstrategi står bevisstgjøring av oppdrettere gjennom utdanning og opplæring. Vi ønsker å fokusere på kunnskap, samarbeid, åpenhet og respekt blant oppdrettere og hundeeiere. På denne måten vil vi arbeide for vår målsetning om friske, lykkelige hunder. NKK mener at altfor strenge registreringskrav basert på en rekke forbud og påbud, ikke nødvendigvis er den rette veien å gå for å nå denne målsetningen. Vi ønsker å satse på økt kunnskap, og på ansvarliggjøring av den enkelte oppdretter, hannhundeier og valpekjøper. Oppdretterskolen er et viktig ledd i denne satsningen.

Kursene er bygget opp etter samme mal som forrige runde av Oppdretterskolen, og forgjengeren "Hund og helse mot 2000". Oppdretterskolen består også denne gangen av to helgekurs som holdes rundt om i landet og arrangeres av NKKs regioner.
De to helgekursene er som tidligere:
Kurs 1 Genetikk og avl (genetikk, seleksjon, kombinasjon, avlsarbeid, avlsstrategi, regler/retningslinjer), og
Kurs 2 Oppdrett (praktisk avl og oppdrett, reproduksjon, fødsel, valper).
Det er nye forelesere i denne runden, og innholdet i de to kursene vil ikke være nøyaktig likt forrige runde av Oppdretterskolen. Presentasjonene i de to kursene blir også stadig oppdatert!

Vi holder fire kurs hvert år - et kurs 1 og et kurs 2 både vår og høst. Dette vil si at det tar ca et år mellom kurs 1 og 2 i samme region. Du er selvsagt velkommen til å delta på kursene i en annen region enn din egen!

Kursene annonseres i Hundesport, på www.nkk.no og på Facebook. Påmelding skjer til den regionen som arrangerer kurset. Meld på i god tid – kursene kan bli fulltegnet!

Basis for kursene er bøkene Oppdretterskolen Bind 1: Genetikk og avl og
Oppdretterskolen Bind 2: Reproduksjon, fødsel - og starten på livet.

Boka kan bestilles samtidig med påmelding til kurset eller i NKKs nettbutikk.

NKK ønsker dere alle velkommen til kurs! 

 

Våre samarbeidspartnere: