1. Du vet hva du får

Stor eller liten? Selskapshund, gjeterhund eller jakthund? Velg hunderase med omhu!samojed

Alle hunderaser har sine karakteristiske rasetrekk, styrker og svakheter. Som kommende hundeier har du muligheten til å velge en hundrase som passer deg og ditt liv, uansett hva dine interesser måtte være. Jo mer kunnskap du har om hunderasene, jo mer kompetent er du til å velge en hunderase du kommer til å trives med.

2. Et trygt kjøp

Ønsker du å unngå å kjøpe en valp som er smuglet til Norge? Ønsker du å unngå at pengene du gir for valpen skal gå til noen som avler uten hundens beste som mål?

Azawakh valp

Norsk Kennel Klub jobber for at all hundeavl skal forgå i kontrollerte former, og vi stiller krav til våre oppdrettere. Når du henter din valp skal den være minst åtte uker gammel, den skal ha vært hos veterinær, og den skal være registrert og leveres med en kjøpsavtale. Gå ikke i fellen og kjøp første og beste valp på via nett - og si aldri ja til å hente ditt nye familiemedlem på en parkeringsplass!

3. Tren, konkurrer og vær sosial!

Nye venner og kunnskap om hund er en medlemsfordel vi ikke kan få skrytt nok av, og noe vi garanterer!

AgilityNKK består av 264 medlemsklubber og forbund. Raseklubben jobber for din rase, og her får svarene på de spørsmålene du har om akkurat din hund? Aktivitetsklubbene samler hundeinteresserte på tvers av rasene og tilbyr en rekke morsomme og utfordrende aktiviteter til hund og hundeier. Når du kjøper en rasehund hos en NKK-oppdretter tar du steget inn i et sterkt felleskap!

4. NKK-oppdretteren: En ressurs!

Valg av oppdretter er en viktig beslutning.  En oppdretter som avler etter NKKs etiske grunnregler, og som har en tilhørighet i sitt rasemiljø er et flott utgangspunkt.

siberian husky

NKK-oppdretteren har et stort ansvar når det kommer til raseavl og salg av valper. De er opptatt av av valpen de selger skal være frisk, og at valpen får et godt hjem. Oppdretteren er en ressurs som kan svare på alle spørsmål som dukker opp med ny valp i hus, og de vil kunne hjelpe deg med alt fra kloklipp til hundepass. Ja, nesten hva som helst!

5. Norsk Kennel Klub: For hund og hundeier!

Som medlem i en av NKKs aktivitets- og/eller raseklubber er du med å påvirke hverdagen for både hund og hundeeier i Norge. 

Australian shepherdVisste du for eksempel at NKK jobber for hunders rettssikkerhet, mot helårsbåndtvang, og for hundevelferden til alle hunder - ikke bare rasehunder? ​Flere organiserte hundeeiere vil bidra til økt fokus på hundevelferd, og ikke minst sørge for at hundens plass i samfunnet verdsettes for akkurat det den er:
Menneskets beste venn!

Foto: André Spica, Ines Blix, Cilje H. A. Moe, Vibeke Brath/ Kilde: SKK