Mange klubber arrangerer miljøtreningskurs og valpekurs.

Et valpekurs er absolutt å anbefale, både for å lære hunden lydighet, for miljøtrening og sosialisering og for at du som eier får treffe andre valpeeiere og utveksle erfaringer og stifte nye bekjentskaper.

Kontakt din raseklubb eller lokale hundeklubb i god tid for å få vite hvor og når det blir arrangert kurs, hva slags kurs de har og for hvilke aldersgrupper.

Dressurkurs

Dressurkurs er nyttig både for deg og hunden din, enten du er nybakt hundeeier eller du har erfaring med hund fra tidligere.

Man lærer alltid noe nytt på kurs. Det er positivt for hunden å lære å omgås andre hunder, og ikke minst er det også lærerikt og sosialt for deg som hundeeier.

Norsk Kennel Klubs samarbeidende klubber avholder jevnlig dressurkurs, og mange klubber etterstreber å benytte instruktører som er utdannet og godkjent av NKK.

Valpeshow

Valpeshow er god trening både for hund og eier. Slike uoffisielle konkurranser arrangeres for valper i alderen 4-9 måneder over hele landet.

Følg med i Hundesport eller snakk med oppdretteren din. Det er smart om du på forhånd har lært hunden å stå rolig slik at dommeren kan få sett og kjent på den og at den kan gå pent i bånd.

Mange hundeklubber arrangerer kurs både i pelspleie og ringtrening som det kan være godt å få med seg.

Er du usikker på hvordan du skal stille ut hunden, kan du for eksempel kontakte raseklubben eller gå på ringtreningskurs.

Utstilling

Når valpen er over 9 måneder, kan den delta på offisiell utstilling. Hundene deles inn i forskjellige klasser avhengig av kjønn og alder.

Hvert år arrangeres det over 500 større og mindre hundeutstillinger over hele landet. Norsk Kennel Klub arrangerer 11 internasjonale utstillinger i året, åpne for alle raser – fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør.

For øvrig arrangeres hundeutstillinger av spesialklubbene for de forskjellige rasene og lokale hundeklubber tilsluttet Norsk Kennel Klub.