Denne typen jakt (hetsjakt) er forbudt i store deler av verden i dag, men takket være lure coursing klarer man ivareta myndenes form og funksjon.

LC er en bruksprøve for alle raser tilhørende gruppe 10 (mynder), samt faraohund, etnahund, og podenco- og podengorasene i gruppe 5. LC, som er en simulert harejakt, tar utgangspunkt i myndenes naturlige jakt- og løpstrang.

På en LC-prøve jakter hundene på en falsk hare (lure/lokkehare). Lokkeharen er en bra erstatter: En plastpose, fille e.l. knytes fast i enden av en lang line, som i sin tur strekkes i et mønster av mer eller mindre krappe svinger (gjennom trinser) rundt en bane av gress. Lokkeharen trekkes så rundt banen av en motor som styres av en pilot, mens hundene jakter på den. Hundene jakter rasevis i par, og får individuelle poeng etter gitte regler og retningslinjer. Delmomentene som bedømmes er hundenes bevegelighet, fart, utholdenhet, entusiasme og jaktevne.

Formålet med prøven er å bidra til at hundene skal kunne opprettholde sin opprinnelige karakter og utseende, og er også et avlsverktøy. LC skal fungere som et mål på deres naturlige jaktegenskaper, deres evne til effektivt å utnytte sin opprinnelige kapasitet for hurtighet og smidighet, samt legge ned et bytte. Dette skal ikke gå ut over myndens sosiale oppførsel i kontakt med andre hunder og mennesker.

Lure coursing må ikke forveksles med racing eller hundeveddeløp. Organisert spill på hundene er ikke tillatt.

Regelverk finner du under Dokumenter.

Lurer du på noe i forbindelse med medisinbruk og deltagelse på prøver?  Se her og /eller send mail til antidoping@nkk.no