Gå ikke glipp av muligheten til å lære mer om ansvarlig hundeavl gjennom NKKs populære Oppdretterskole!

Målsetningen er at alle skal kunne lære mye på disse kursene, enten man er helt fersk og har et ønske om å begynne med oppdrett, om man er hannhundeier og ønsker å lære mer om genetikk og avl – eller om man har lang erfaring som oppdretter.

Bevisstgjøring gjennom utdanning

Sentralt i NKKs avlsstrategi står bevisstgjøring av oppdrettere gjennom utdanning og opplæring. Vi tror på økt kunnskap, og på ansvarliggjøring av den enkelte oppdretter, hannhundeier og valpekjøper. Vi ønsker å fokusere på kunnskap, samarbeid, åpenhet og respekt blant oppdrettere og hundeeiere. På denne måten vil vi arbeide for NKKs målsetning om friske, lykkelige hunder. Oppdretterskolen er et viktig ledd i denne satsningen. 

Om Oppdretterskolen

Oppdretterskolen består to helgekurs som holdes rundt om i landet og arrangeres av NKKs regioner, med forelerese fra NKKs helseavdeling. 

Basis for kursene er bøkene Oppdretterskolen Bind 1: Genetikk og avl og Oppdretterskolen Bind 2: Reproduksjon, fødsel - og starten på livet. Bøkene kan bestilles samtidig med påmelding til kurset eller i NKKs nettbutikk.

De to helgekursene er:

  • Kurs 1 Genetikk og avl: genetikk, seleksjon, kombinasjon, avlsarbeid, avlsstrategi, regler/retningslinjer.
  • Kurs 2 Oppdrett: praktisk avl og oppdrett, reproduksjon, fødsel, valper.

Presentasjonene i de to kursene blir også stadig oppdatert! Les mer her

Vi holder som regel fire kurs hvert år - et kurs 1 og et kurs 2 både vår og høst. Dette vil si at det tar ca et år mellom kurs 1 og 2 i samme region. Du er selvsagt velkommen til å delta på kursene i en annen region enn din egen!

Kursene annonseres i Hundesport, på www.nkk.no og på Facebook. Påmelding skjer til den regionen som arrangerer kurset. Meld på i god tid – kursene kan bli fulltegnet!

NKK ønsker deg velkommen til kurs!