En agilitybane inneholder forskjellige hinder som hopp, tunneler, slalåm, balansebom, møne og vippe. 

Agility er delt opp i flere klasser, både etter størrelse og ferdigheter. Størrelsesmessig deles klassene opp i XS, Extra small (skulderhøyde under 27,99 cm), S, small (skulderhøyde 28,00-34,99 cm), M, medium (skulderhøyde mellom 35 cm og 42,99 cm), L, large (fra skulderhøyde mellom 43,00-49,99) og XL, Extra large (skulderhøyde over 48,00 cm).

I en konkurranse er målet å komme seg gjennom banen på kortest mulig tid uten feil, banen er aldri den samme og det er dommeren som står for designet. 

Agility kombinerer fart og godt samarbeid mellom hund og fører. Hundene løper løs og tas gjennom banen av føreren ved hjelp av kommandoer, tegn og bevegelser. Det er viktig å ikke starte å trene agility før hunden er ferdig utvokst, da dette kan være en belastning for hunden og man må vente til hunden er 18 måneder før man kan begynne å konkurrere.

Om du ønsker å prøve deg på denne spennende sporten er det bare å ta kontakt med din lokale hundeklubb eller en raseklubb som driver med agility.

Alle regelverk finner du under Dokumenter.

Lurer du på noe i forbindelse med medisinbruk og deltagelse på prøver?  Se her og /eller send mail til antidoping@nkk.no