Hva er Norsk Kennel Klub?

NKK er paraplyorganisasjonen for alle norske hundeklubber.

NKK arbeider nasjonalt og internasjonalt for at hunden skal være til nytte og glede, for enkeltmennesker og samfunnet.

NKKs regioner og lokale hundeklubber driver egne aktiviteter som valpekurs, familiehundkurs, lydighetstrening, agilitytrening, utstillingstrening, prøver, temakvelder m.m. Du kan lese om NKK-regionenes aktuelle aktiviteter i tidsskriftet Hundesport, eller på regionenes egne hjemmesider. 

Hvilken klubb skal jeg melde meg inn i?

Det er vanlig å velge klubb etter rase, aktivitet eller geografi. De fleste raser eller rasegrupper har egne klubber som arbeider med og skaper aktiviteter for sine respektive raser.

Dessuten omfatter NKK en rekke lokale hundeklubber som driver hundeaktiviteter der folk bor. Du finner en oversikt over alle NKKs medlemsklubber her

Hvordan blir jeg medlem?

Du kan melde deg inn direkte i den/de klubbene du ønsker å være medlem av gjennom NKKs nettside. Du betaler kontingenten med kort samtidig som du melder deg inn. Du kan også ta kontakt med den aktuelle klubben for å få hjelp til innmeldingen.

Husk at det er personer som er medlemmer, ikke hunder. Det betyr at dersom du vil være medlem, må du melde deg inn selv om hunden din er registrert med stamtavle i NKK.

Hvorfor skal jeg være medlem?

I tillegg til forskjellige medlemsfordeler, er det i dagens samfunn behov for at noen er hundens talerør i samfunnet. Sammen blir vi sterke – jo flere medlemmer de enkelte klubbene har, desto lettere er det å få gjennomslag for hundefaglige synspunkt, både på lokalt og nasjonalt nivå.

Når du er medlem av hvilken som helst klubb som er tilknyttet NKK, er også du tilknyttet NKK. Dermed vil du som hundeeier ha en sterk organisasjon i ryggen som engasjerer seg i de sakene som angår deg og hunden din. 

Du får medlemsblad eller nyttig informasjon fra den klubben du er medlem av, Norges største hundetidskrift Hundesport fire ganger i året, tilbud om å delta på forskjellige aktiviteter og kurs, medlemsfordeler som for eksempel rabatt på forsikring, reiser, overnatting og diverse produkter, rabatterte påmeldingsavgifter til arrangementer og gratis tilgang til hundedatabasen dogweb.

Hvor mye koster medlemskapet?

Kontingenten er bygget opp slik at alle betaler en grunnkontingent til NKK og deretter kontingenten til den eller de klubbene du ønsker å være medlem i.

Grunnkontingent betales kun én gang pr. år uansett hvor mange klubber du er medlem av. Kontingenten i de enkelte klubbene bestemmes av klubben selv og varierer fra klubb til klubb. Du kan være medlem av så mange klubber du måtte ønske.

Har du hund med registrert stamtavle i NKK?

Det er personer som er medlem i hundeklubbene/NKK, ikke hunder. Dersom du har lyst til å bli medlem, må du melde deg inn i en hundeklubb, selv om hunden din allerede er registrert med stamtavle i NKK.

Tenker du på å bli hundeeier?

Hvis du vurderer å få deg hund, finner du mer informasjon om bla raser, kjøpsavtale, utstyr, fôring, oppdragelse og råd om hvordan du skal komme i kontakt med en god oppdretter finner du i brosjyren «Vil du bli hundeeier?».