Velkommen til våre nettsider. Her er det mye informasjon og inspirasjon å finne, både for deg som ønsker deg hund, for deg som er ny hundeeier, og for deg som har hatt hund en stund. 

Drømmer du om hund?

Da kan vi hjelpe deg! Norsk Kennel Klub (NKK) registrerer over 30 000 valper årlig, fra over 200 ulike raser. Om du lurer på hvilken rase som passer for deg og dine drømmer, kan du lese om mange av dem på kjøpehund-sidene våre. Vi anbefaler at du bruker god tid på å lese om rasene du drømmer om, og kontakter raseklubben og slår av en prat med noen som kjenner rasen godt. Det er nemlig NKK-tilknyttede raseklubber og -forbund som er ekspertene på sine raser. De kan hjelpe deg med råd og tips om rasens egenskaper og hva de har behov for av deg som hundeeier for å trives. 

NKKs kjøpehund-sider finner du også generelle råd om hva du bør tenke på før du kjøper hund, og når valpen kommer til deg. 

Hund til nytte og glede
Foto: Roger Sjølstad

Hund til nytte og glede

Norsk Kennel Klub jobber for at hunder skal leve lange, gode liv til glede for seg selv, sine eiere og samfunnet.

Vi jobber for å øke kunnskap blant dem som ønsker seg hund, slik at de gjør et godt og informert valg om både rase og oppdretter, og for at de skal være godt forberedt på endringene som følger med når man får et nytt medlem i familien. 

Klubber og forbund i NKK arrangerer lokale kurs, treninger og konkurranser. Mange aktiviteter er rettet mot valper, unghunder og/eller ferske hundeeiere, og fokuserer på å gi hundeeiere nødvendig kunnskap og kompetanse for et godt hundehold. Informasjon om kurs finner du på klubbenes nettsider.

Norsk Kennel Klub jobber også med hundens rett til å utøve naturlig adferd året rundt. Akkurat nå er det båndtvang, og vi jobber for at flere kommuner skal legge til rette for hunder med friområder og hundeparker som kan benyttes i denne perioden. Vi jobber også for at kommunene skal ha minst mulig båndtvang utover den generelle båndtvangen som gjelder fra og med 1. april til og med 20. august, og som har som mål å beskytte bufe og vilt i en sårbar periode. Les gjerne mer om hvilke kommuner som har utvidet båndtvangperioden og arbeidet vi gjør her.

Spørsmål og svar

Vi har samlet spørsmål og svar vi ofte får på et eget forum. Her kan du finne svar på alt fra medlemskap, eierskifte av hund, kjøpekontrakt for hund, helsespørsmål osv. 

Ønsker du kontakt med oss - finner du kontaktinformasjon her.