Rallysportens slagord er «Glede - Samspill - Holdninger». Ønsket er at alle øvelsene utføres på en naturlig og flytende måte. Det er viktigere med samarbeid, godt humør og en positiv holdning enn presisjon. Øvelsene kan bestå av momenter fra lydighet, freestyle og agility, alt etter hvilken av de fire klassene man går i. 
 
Rallylydighet utføres ved at man orienterer seg etter 15 til 22 nummererte skilt som er satt sammen til en bane av en dommer. Skiltene forteller deg hva du skal gjøre, enten på stedet eller videre til neste skilt - derav navnet Rally. Mellom øvelsene som står på skiltene skal hunden gå ved førers venstre side, dersom ikke annet er beskrevet på skiltet. Dommeren forholder seg taus under hele konkurransen og trekker poeng dersom ekvipasjen gjør feil underveis. 
 
Det er en utfordring å gå en rallybane. Banene er aldri like, konkurransen går på tid og det er fort gjort både å gjøre feil og å gå feil. Noen klarer å gå igjennom hele banen uten trekk og ender da med full pott på 200 poeng. Mange ganger avgjøres plassering av tiden brukt i banen. 
 
Her er det spenning og moro - både for hund, fører og publikum!

Les mer på Norsk Rallylydighets egne nettsider.