Egenskaper og mentalitet:

Puli er en gjeter- og vakthund som elsker å være sammen med sin eier og familien. Den samler flokken (familien) på tur. Rasen passer til de som vil drive med brukshundsport, agility, lydighet og den er ekstremt lærevillig. Passer også som familiehund, og utstilling for de som er interessert i dette.

Størrelse/ Utseende:

En puli skal være kvadratisk og se "lik ut" foran og bak. Den særpregene pelsen som ser ut som dreads, eller snorer, begynner å dannes ved cirka åtte måneders alder. Mange får med årene fotsid pels. Pelsfargene finnes i sort, hvit og masket fako. En puli er middels stor - mellom 37 - 44 cm høy og  8 - 15 kg.

Helse:

Rasen har ingen kjente helseproblemer

Pelsstell:

Bades og klippes etter behov. Noe pelsstell må forventes når den "setter snorer" i alderen 8 - 18 måneder. Puli røyter ikke, og den oppleves som allergivennlige for enkelte.

Historie:

Puli er en gammel rase som kom med den store folkevandringen på 900-tallet fra Asia, hvor den reiste sammen med gjeterne. 

Lyst til å vite mer om rasen?

NKK anbefaler alle å ta kontakt med raseklubben for de raser de er interesserte i.

Rasestandarden beskriver rasens fysiske og mentale særtrekk, og er også anbefalt lesestoff for alle som vurderer å gå til innkjøp av en valp av denne rasen.

Lykke til!