Hva slags fôr velger jeg?

Eukanuba

Valpen din trenger et kosthold tilpasset dens behov! Valper har andre næringsbehov enn voksne hunder. Det er derfor viktig at du velger et valpefôr av høy kvalitet. Dette får du blant annet fra NKKs hovedsamarbeidspartner Eukanuba.

Valpefôr av høy kvalitet gir hunden din et komplett og balansert kosthold med alle de vitaminene og mineralene den trenger. Valper har forskjellig størrelse og vokser i meget ulikt tempo. Valper av meget små raser kan oppnå sin voksne størrelse på bare ni måneder, mens store raser kan fortsette å vokse i opptil to år.

Hunder trenger riktig fôr. Blant seriøse oppdrettere hersker det ingen tvil om at ernæring spiller en viktig rolle for hundenes sunnhet og helse. Hva du fôrer valpen din med har stor påvirkning på dens helse og velvære for resten av livet. Noen raser er voksne etter 12 måneder, mens andre først er utvokst etter to år, og disse ekstraordinære forskjellene blant rasene krever ekstraordinær ernæring.

Eukanuba valp

Hva er viktig for valpens kosthold?

Morsmelk er viktig for optimal næring. Valpen har levd av morsmelk de første fire ukene, og gjennom morsmelken har den fått alle næringsstoffene den trenger for å bygge opp et sterkt og sunt immunforsvar. For å sørge for at valpen utvikler seg riktig vil oppdretteren din ha avvent valpen fra morsmelken og gitt den et komplett og balansert kosthold, som Eukanuba valpefôr.

Eukanuba valpefôr inneholder nemlig de samme næringsstoffene som i morsmelken, inkludert proteiner, aminosyrer, omega-6 og omega-3-fettsyrer, vitaminer og mineraler.

Hvorfor trenger valpen din animalsk protein?

Hunder er kjøttetere. Eukanuba mener hunder skal fôres slik naturen har skapt dem, som kjøttetere.

Naturlig fuel

Mange generasjonser domestisering betyr at hunder ikke lenger trenger å jakte på mat. Allikevel ser vi at kroppen fremdeles er skapt til å fungere optimalt med et kosthold basert på animalsk protein. Hunder fordøyer animalsk protein og fett bedre enn store mengder fiber eller grønnsaker.

Det er årsaken til at ALT Eukanuba-fôr har animalsk protein av høy kvalitet, ikke gluten, som den viktigste proteinkilden. Se etter animalsk protein av høy kvalitet, som kylling, lam eller egg.

Valg av fôr til valpen din – smarte tips

Her er en hurtigguide du kan bruke til å velge riktig fôr til valpen din.

Forhandlere: Dyrebutikker og veterinærer kan gi råd om fôring med utgangspunkt i din hunds alder, størrelse og spesielle behov.

Se etter kvalitet! Sjekk ingredienslisten for å finne ut hva maten virkelig inneholder.

Verdi for pengene: Fôringsveiledningen forteller deg hvor mye du skal fôre per dag og hvor lenge en pose vil vare.

Husk! Når hunden din får et komplett og balansert fôr, trenger den ikke noe annet enn vann i tillegg. Hvis hunden din får mageproblemer, skyldes det mer sannsynlig noe den har fått i seg på en tur. Vi anbefaler derfor ikke å skifte fôr, før du har fått en konsultasjon med veterinæren din. Kjøp noen spesielle hundegodbiter i dyrebutikken og bruk dem som belønninger eller til lek.

Animalsk protein, som kylling, må være den ingrediensen fôret inneholder mest av, balansert med fiber i form av sukkerbete.

Eukanuba - hver 7. sekk gratis

PS! Husk at du som NKK-medlem får hver 7. Eukanuba-fôrsekk gratis. Etter at du har brukt opp alle sju klippene på kortet, kan du bestille et nytt via "Min side". Du får da et nytt kort tilsendt i posten.

Les mer om fôring av hund på Eukanubas nettsider!

 

 

Våre samarbeidspartnere: