Egenskaper/Mentalitet:

Dette er en liten, intelligent, og munter hund, og den skal ha et livlig våkent uttrykk. Robust med god benstamme og kort, velproporsjonert kropp. Høyt båret hode og tydelig opptrukket buk. Stolte og bestemte bevegelser, understreket av bølgende man grunnet løveklippen. Meget hengiven og lojal, oppmerksom og mottagelig, alltid bekvem, kan være rolig og diskret når ønsket

Størrelse/Utseende:

Kvadratisk kroppsbygning. Kroppslengden (skulderleddet til sittebensknuten) lik mankehøyden. Snutelengden ca 2/3 av skallen.

Rasen har et direkte og mykt blikk uttrykker ønsket om å gjøre det som ventes. Rasen blir ca. 25-33 i mankehøyde, med en vekt på omtrent 5 til 8 kg. Alle farger og fargekombinasjoner er tillatt.

Rasen har store, runde og mørke øyne, og silkeaktig, lang og bølgete pels.

Helse:

Patellaluksasjon og arvelige øyensykdommer som katarakt og PRA forekommer av og til på rasen, og anbefales/blir generelt testet for. Det foreligger ikke krav/restriksjoner i forhold til registrering av valpekull.

Problem med rennende øyne kan også forekomme.

Pelsstell:

Rasen krever en god del pelsstell. Den røyter ikke, men har naturlig håravfall, og underpelsen kan føre til floker/tover. I tillegg til regelmessig børsting og bading må hunden klippes eller trimmes flere ganger årlig. Løveklippingen er obligatorisk på utstilling. De uklippete områder skal være helt naturlige og under ingen omstendighet formet.

Historikk:

Løwchen er en gammel rase, som har fått sin hovedsakelige utvikling i Frankrike som selskapshund i fornemme kretser. Løveklippen har bidratt til rasens navn, som på fransk er Petit chien lion og betyr liten løvehund. Det er imidlertid det tyske rasenavnet Løwchen (liten løve) som er mest kjent og brukt over store deler av verden. Etter 2. verdenskrig var rasen sjelden og i ferd med å dø ut. Fra 1950-tallet har belgiske og tyske hunder lagt grunnlaget for den moderne utgaven av rasen. Den har hatt en gradvis utvikling og er nå stabilt etablert på flere kontinenter.

Lyst til å vite mer om rasen?

NKK anbefaler alle å ta kontakt med raseklubben for de raser de er interesserte i.

Rasestandarden beskriver rasens fysiske og mentale særtrekk, og er også anbefalt lesestoff for alle som vurderer å gå til innkjøp av en valp av denne rasen.

Lykke til!