Presse

hund med fotoapperat
Foto: iStock

Henvendelser dagtid:
Telefon: 21 600 900

Epost: kommunikasjon@nkk.no


Ved pressehenvendelser kan følgende kontaktes:

Anne Livø Buvik 
Kommunikasjonsrådgiver - presse, pressekontakt 
mobil 959 66 151 
e-post: anne.buvik@nkk.no

Cecilie Holgersen 
Avdelingsleder marked/kommunikasjon 
mobil 415 41 143
e-post: cecilie@nkk.no

 

Under artikkelen «Statistikk» finner du også NKKs registreringsstatistikk. Om du lurer på hva NKK mener om hundeloven, båndtvang eller hund i borettslag finner du dette i artikkelen «NKK mener» under Strategiske dokumenter.

Pressefoto finnes under "dokumenter", og kan brukes fritt mot at fotograf krediteres.

 • Innspill til stortingsmelding om dyrevelferd

  Publisert: | Sist oppdatert
  engelsk setter

  15. juni deltok NKK i innspillsmøte om sports- og familiedyr hos Landbruks- og matdepartementet, sammen med 14 andre organisasjoner. Vi presenterte noen av innspillene vi har til meldingen, og hva vi mener er viktig for å bedre dyrevelferden for hunder i Norge. Skriftlig innspill skal leveres også i denne runden - fristen for dette er i september.

 • Nederlag for ansvarlig raseavl

  Publisert: | Sist oppdatert
  Illustrasjonsfoto

  Norsk Kennel Klub er skuffet over dommen i Borgarting lagmannsrett, og mener den griper inn i forvaltningens myndighetsområde på en svært uheldig måte.

 • Påstander og fakta om Norsk Kennel Klub og hundeavl

  Publisert: | Sist oppdatert

  Under følger en rekke påstander som fremmes i ulike fora om Norsk Kennel Klub og hundeavl. NKK ønsker å svare opp disse systematisk, med fakta og med en oversikt over hva vi har gjort på hvert enkelt område, hvilke tiltak vi ønsker å iverksette på sikt, og hva vi faktisk ikke kan gjøre noe med.

 • Norsk Kennel Klub er godt forberedt på ankesaken

  Publisert: | Sist oppdatert
  Hovedstyrets Tom Øystein Martinsen er klar på at ankesaken vil bli et tidsskille

  I januar i år tapte Norsk Kennel Klub i tingretten etter å ha blitt saksøkt av Dyrebeskyttelsen. 19. september starter ankesaken i lagmannsretten. Leder av NKKs Hovedstyre, Tom Øystein Martinsen, mener NKK er godt forberedt på ankesaken, og understreker at det rent prinsipielt er en viktig sak.

 • Avl og oppdrett av rasehund – NKKs arbeid

  Publisert: | Sist oppdatert
  iStock

  Avls- og helsearbeid har høy prioritet i NKK, og vi jobber kontinuerlig for å nå vårt mål i hundeavlen: Funksjonelt sunne hunder, med en rasetypisk konstruksjon og mentalitet. Hunder som kan leve et langt og sunt liv til glede for seg selv, sine eiere og samfunnet.

 

Våre samarbeidspartnere: