Aktivitetsklubber

NKK består av 264 medlemsklubber og forbund. Av disse er mange klassifisert som aktivitetsklubber. Dette er en fellesbetegnelse på klubber som driver med aktiviteter som er åpne for ulike hunderaser.

 

Eksempler på ulike aktivitetsklubber er nasjonale og lokale klubber som driver med: Agility, lydighet, blodspor, ferskspor, kreativ lydighet, rallylydighet, lure coursing, valpekurs, familiehundkurs, temakvelder ol. Ofte legger klubbene opp til varierte aktiviteter med treninger, kurs, konkurranser, og sosialt samvær.

Som medlem i en av NKKs aktivitetsklubber, er man med på å bestemme hva organisasjonen skal fokusere på i sitt arbeid. Grunprinsippet er at alle medlemmer har én stemme – denne stemmerettigheten utøves gjennom medlemskapet i de lokale aktivitetsklubbene. Alle medlemmer har likeverdig innvirkning og stemmerett i organisasjonen.

Medlemmer representeres i Representantskapsmøtet (RS) – medlemmer «utøver» stemmen i tilknyttet klubb, men stemmen representeres i RS av valgt representant.

Raseklubbene representeres direkte i RS mens lokale hundeklubber representeres av regionene.

 

 

Våre samarbeidspartnere: