Tekst og foto: Cilje H.A. Moe

På i underkant av en måned ble VM flyttet fra et snøfattig Sverige til hundekjørermekkaet på Hamar, nærmere bestemt Gåsbu hundekjørerarena.

Hamar Trekkhundklubb har stått på dag og natt for å få arrangementet til å gå av stabelen, noe som hadde vært umulig uten en fantastisk stå-på vilje fra frivillige, med familien Boysen Hillestad i spissen.

Det har blitt preppet løyper, hengt opp skilt og rundt 120 frivillige har møtt opp for å sikre et godt gjennomført arrangement. Og torsdag 24. februar sto folk og hunder klare på start til det som ble en fantastisk VM-helg for deltagerne! 

Hundene var umulig å telle, men man kan vel fort tenke seg til at det var godt over 600 hunder til stede! I all hovedsak dominert av vorstehund eller vorstehund-blandinger. Norge er et av de landene som har høy andel "rene" vorstehhund til start, og som også endte opp på pallen!

Spannklassene kjøres over flere dager, der sammenlagt tid gjelder. Etappene er på mellom 4,8km-43km og det kjøres en etappe per dag. 

I mellomdistanse  stilte Sissel Wolf (vorstehhund) til start og kjørte seg inn til en bronse i 12-spann klassen. Hans Lindahl vant bronse i 6-spann. I sprintklassene ble det flere gode norske resultater. I åpen klasse tok Hege Ingebrigtsen førsteplass, tett fulgt av Kjetil Hillestad på andre og Rune Haugmo på tredje. I 4-spannklasse junior gikk Emil Mortensen Kausanrød inn til en solid førsteplass. 2-spann ble til en sekundstrid der Viktor Sindig Larsen vant med fire sekunder foran andreplassen. Ikke mindre spennende ble det i 8-spann klassen, der Ole Petter Engli kjørte seg opp til førsteplass etter en sekundstrid mot finske Pasi Heinonen på sporet siste dag! 

I de nordiske klassene var det flere nordmenn på pallen! 1-spann pulk for menn ble vunnet av Trond Are Hoel (vorstehhund) tett fulgt av Yngve Hoel på andreplass. I 1-spann pulk Jr. kvinner ble det helnorsk pall med Vilma Halsenstand Stovner (vorstehhund) på første, Mina Hammer Flathagen på andre og Ida Mathisen på tredje! I kombinert pulk menn gikk Trond Are Hoel seg inn til en førsteplass med Viktor Sindig Larsen rett bak på en andreplass! Kombinert pulk kvinner var det spennende helt til målstreken der Marte Eirin Solhaug kjørte slalom mellom de svenske utøverne og tok gullet! I kombinert pulk Junior kvinner tok Tora Bøckmann andreplass og Mina Hammer Flathagen tredjeplass. 

1-spann ski masterklasse vant Ebbe Hartz med Birger Mo på en tredjeplass. I 1-spann ski herrer kom Trond Are Hoel på en tredjeplass. I 1-spann Junior kvinner hadde vi Vilma Halsenstrand Stovner på andreplass og Mari Korsvold på tredje. 

Norge stilte også til start med stafettlag. Her starter man ut med 1-spann ski veksler til 2-spann slede og avslutter med 4-spann slede. Et kjempemorsomt og actionfylt løp der det norske laget klinket til med en andreplass! 

For full liste over alle resultater finner du på https://ifssevents.net