Tekst: Anne L. Buvik Foto: Hans A. Paulsen

De to utstillingene i Ålesund, en  internasjonal og en nordisk, hadde samlet god deltakelse og hunder fra både Norge og de andre nordiske landene. Sellv om parkeringen rundt den store fotballhallen kan by på noen utfordringer, fungerte opplegget med tilbringerbusser ganske bra, og selve arenaen er utrolig bra. Kunstgress i store ringer og godt med lys og luft skapte en trivelig og behagelig atmosfære, med god plass og gode forhold for alle. Også utenlandske utstillere rose plassen, og varslet at de gjerne kommer tilbake.

Crufts-vinneren viste seg frem

Seks uker etter at flatcoated retrieveren Almanza Backseat Driver ble Best in Show på verdens største utstilling, Crufts Dog Show, viste han seg frem på Norsk Kennel Klubs to utstillinger i Ålesund denne helgen. Og uttellingen ble bra for «Baxer» og hans eier Patrick Oware: Best in Show lørdag, og BIS-2 søndag.

BIS VINNER NKK ÅLESUND BAXER FLATCOATED RETRIEVER

Patrick Oware har fundert lenge på om han skal fortsette å vise ”Baxer”, som allerede har vunnet det man betegner som det aller største, men har falt ned på at han skal vises noen få ganger utover.

- Han var sent utviklet, og er på sitt aller beste nå. Da kjenner det litt feil bare å skulle parkere ham. Men han skal ikke vises veldig mye, bare på utvalgte utstillinger, sier Patrick, som var overveldet og lykkelig over helgens resultater.

Det er faktisk første gang «Baxer» har blitt Best In Show på en NKK-utstilling, selv om han har vunnet BIS på en tilsvarende svensk utstilling.

- Jeg er superfornøyd med helgens resultater, det var utrolig mange gode hunder her og knallhard konkurranse, både i grupper og BIS. Selv om hunden har blitt BIS på Crufts, kan man ikke ta noe som helst for gitt. Vi begynner fra begynnelsen hver gang, understreker Patrick Oware.

Samstemte dommere

Det er ikke uvanlig at premieringer og plasseringer på hundeutstilling varierer noe, ut fra hundenes dagsform og dommernes ulike prioriteringer. Men det var ganske stor samstemmighet om de aller beste denne helgen. Fire av ni gruppevinnere var de samme begge dager, og de tre samme hundene la beslag på de tre øverste plassene, dog i ulik rekkefølge. 

Lørdag ble det superkjendisen «Baxer» som vant, med shetland sheepdog Lundecocks Coconut på andreplass og foxterrier Fransin Keystone på tredje. Fjerdeplassen ble gitt til pointeren Chesterhope The Perfect Fit. Finalen ble dømt av svenske Torbjørn Skaar.

Søndag var det nederlandske Rony Doedjins som dømte, og nå rykket foxterrieren opp til toppen av seierspallen, foran flatcoat og shetland sheepdog. Samojeden Catch My Spirit New Years Dream la beslag på den siste rosetten.

Det må også nevnes at samme hund vant den prestisjefulle konkurransen om beste veteran begge dager, nemlig springer spanielen Westaway Don’t You Forget About Me. Han vant også den ene dagen i Kristiansand i mars, og ligger dermed godt an til å bli Årets veteran. Det er alltid moro å se friske, spreke gamle hunder. 

Dermed er det duket for en spennende sesong etter at fem NKK-utstillinger er avviklet. Neste møte på dette nivået er NKK Trondheim, hvor man skal ta i bruk en ny arena, med de utfordringer og muligheter det medfører. Meld på og møt opp!