Tekst: Raseråd flat coated retriever 

Finsk kystlandskap – tåken har akkurat lettet fra marken, høstens farger er fortsatt sterke og dagen skal akkurat til å starte. I kanten av to store jorder står en rekke mennesker med sine flat coated retrievers. Foran dem begynner en gruppe med noen skyttere og spaniels med sine førere å bevege seg langs en liten kanal med vann. Det er spenning i luften, mange skuldre henger under ørene på hundeførerne og mange nerver går for full maskin. To dommere  er til stede og de skal følge hvert poteavtrykk de kommende 8–9 timene. Vi snakker om A prøve, vi snakker nordisk mesterskap for flat coated retrievers i Finland. Vi snakker "the real thing", det man øver på, drømmer om – og plutselig opplever!

Til sammen 12 hunder får lov å prøve lykken, og konkurransen er like vidunderlig som brutal. En feil og båndet må på, og med et håndtrykk av dommeren og blir du forvist bak linjen der du kan følge med videre som publikum.

Ingen vet hvor fuglen lander. Hundene må være stille, lydige og markere alt som faller. Vilt skal hentes inn på mest effektive måte. Dagen blir lang. Ved lunsj er det fem hunder igjen i konkurransen og siste apport er ikke før klokken nærmer seg 16:00 på ettermiddagen.

Da er gleden ekstra stor når Norge ender opp på både 1. og 2. plass!

Nordisk mesterskap flat Coated retriever

  1. Nordic Champion med CERT: N SE UCH Nch Such Simon Says Honey Im Home. Eier: Jonna Vassbotn
  2. NJCH SJCH Isatorpets Waternut. Eier: Bjarne Holm

Norsk hundesport i utlandet på sitt beste!