Tekst og foto: Ida Lindvall

Dette årets NM kunne by på en flott gjeng med dedikerte og hundeglade ungdommer, noe som syntes godt. Med erfarne hender og et blikk for detaljer fikk hele 28 ekvipasjer vist seg frem i ringen i dag, først med hver sin puddel, deretter med egen hund. Antallet ekvipasjer skulle senere reduseres til ti innen finalestart.

Da det ble klart hvem som fikk dommer Sofia Krigholms høyeste anseelse, var det et stort smil med blomstrete bukser som løp mot pallen med en hoppende samojedhund ved sin side. Pallen delte  Julia Sofie med Thea Lund Sjølstad på andreplass og venninnen Irja Sofie Nyheim som ble nummer tre. 

– Det var virkelig prikken over i’en at jeg skulle avslutte på topp, fortalte en rørt og glad vinner etter finaleshowet. 

For dette var nemlig den aller siste gangen Julia kunne vinne NM. Den dyktige handleren har akkurat fylt 18 år og har dermed sitt siste år som juniorhandler i 2018.

- Når man legger så mye i det, sover lite og trener flere måneder i forveien er det helt fantastisk å endelig kunne slappe av når man ser at alt arbeidet har lønt seg. 

Hun og samojed-frøkna Floyd fikk virkelig vist seg fra sin beste side under finalen. Og de skal få lov til det en siste gang når de skal til Crufts i mars og representere Norge.

Imponerende meritter

Julia tok det absolutt ikke som en selvfølge at hun skulle stikke av med førsteplassen. 

- Nivået på handlerne er skyhøyt og jeg har sett hvordan de andre jeg trener med har utviklet seg hele veien. Men det er klart at når man har vunnet NM tidligere har man jo et håp om at det skal gå den veien igjen, sier hun. 

Og som om ikke det var nok å bli Norgesmester for fjerde gang, ble Julia også kåret til Årets Juniorhandler tredje året på rad under årets DOGS4ALL. I tillegg til dette har hun vunnet den individuelle konkurransen i Nordisk mesterskap en gang og havnet på topp ti to ganger. Hun har også representert Norge på prestisjetunge Crufts, og i det europeiske mesterskapet hvor hun på havnet på topp ti begge gangene. 

– Jeg kommer til å fortsette med utstillinger i fremtiden, og nå som jeg er kvalifisert til Crufts neste år kommer jeg bare til å være der og kose meg, avslutter Julia Sofie Sørum Bjørklund, som knapt klarer å slutte å smile.