Norsk junior- og veteranchampionat
Norsk Kennel Klubs hovedstyre vedtok i 2019 å innføre junior- og veteranchampionat. Dette ble, som følge av NKKs økonomiske situasjon på grunn av covid-19 utsatt på ubestemt tid.
Nå er dato for innføring av disse championatene satt, og fra 1. mars 2023 innføres Norsk Junior championat og Norsk veteran championat.
Følgende kreves:
3 x junior-/veterancert for 3 forskjellige dommere på NKKs internasjonale eller nordiske utstillinger.
Vinner av junior- eller veteranklasse (JKK eller VKK) med premiegrad «Excellent» og CK (championatkvalitet) tildeles junior-/veterancert. Det deles ikke ut reservecert, og kun vinneren av klassen kan få cert. Er vinneren allerede junior/veteranchampion, deles ikke certet ut. Junior/Veterancert deler ikke ut på vanlige, nasjonale utstillinger – kun NKK-utstillinger.
Registrering av tittelen
Søknad om junior-/veteranchampionat gjøres via Min Side som ordinære championater, og behandlingstiden er den samme. Tittel betegnes som NJr CH og NVet CH. Disse titlene kvalifiserer ikke til deltakelse i championklasse på utstilling.  

Registrering av junior-/veteranchampionat fra utlandet
Hunder som etter 1. mars oppnår junior-/veteranchampionat i utlandet vil kunne få denne tittelen registrert i NKKs database ved å sende inn dokumentasjon på tittelen. Dersom tittel er oppnådd før 1. mars vil ikke tittelen bli registrert.

Internasjonalt junior- og veteranchampionat
FCI innførte fra 1. august 2022 junior- og veteranchampionat. Norsk Kennel Klub delte ut de første internasjonale certifikatene allerede på NKK Fauske 2022. CACIB-J/-V deles ut på NKKs internasjonale utstillinger. CACIB-J/-V kan tildeles vinner av respektiv klasse (juniorkonkurranseklasse/veteran konkurranseklasse) som har oppnådd premiegraden Excellent med CK. Det deles ikke ut RCACIB-J/-V.
Dokumentasjon for tildeling sendes deltager på e-post etter utstillingen.
Søknad om CIB-J/-V gjøres på eget skjema som finnes på NKKs nettsider. Dokumentasjon på mottatte CACIB-J/-V må sendes med søknaden. Søknad sendes via NKK. Finn skjemaet her
For å kunne søke om CIB-J/-V må hunden oppnå 3 x CACIB-J/-V i tre forskjellige land for tre forskjellige dommere. Tittelen er stambokberettiget og registreres i NKKs hundedatabase etter bekreftelse fra FCI. Titlene registreres som CIB-J og CIB-V. Disse titlene kvalifiserer ikke til deltakelse i championklasse på utstilling.  

NKK JUBILEUMSCHAMPIONAT 2023
I forbindelse med NKKs 125 års jubileum innføres NKKs jubileumschampionat. Dette championatet kan kun oppnås i 2023, og søknad om å registrere championat må sendes innen 31.12.23.
Dette kreves:
3 x jubileumscert for 3 forskjellige dommere på NKKs utstillinger i 2023. Jubileumscert tildeles alltid beste hann/tispe uavhengig av hvilken klasse de konkurrerer i, og championatet kan også oppnås av hunder under 2 år, og i raser hvor det ellers stilles krav om bruks/Jaktmeritter for oppnåelse av ordinært championat. Det deles ikke ut reserve jubileums cert, og kun vinneren av klassen kan få jubileumscert. Er vinneren allerede jubileumschampion, deles ikke certet ut.

Championatet er begrenset til 2023. Søknad om Jubileumschampionat gjøres via Min Side. Alle søknader om slikt championat må være registrert innen 31.12.23. Oppnåelse av tittelen Jubileumschampion kvalifiserer ikke for deltakelse i championklasse på utstilling.

Du får kjøpt rosetter for følgende i NKKs infostand på utstillingene:

  • Norsk juniorcert
  • Norsk juniorchampionat
  • Norsk veterancert
  • Norsk veteranchampionat
  • CACIB-J
  • CACIB-V
  • Jubileumscert