Tekst/foto: Anne Buvik

Roy Tyskeberget, leder av avdeling for engelsk bulldog i Norsk Bulldogklubb, ble i forbindelse med debatten intervjuet av både Dagsrevyen og NRK ukeslutt.

NKK er svært fornøyde med at klubben har fått anledning til å presentere det viktige arbeidet den nå er i gang med. Også klubben er opptatt av å informere om jobben som gjøres.

- Jo visst har rasen sunnhetsmessige utfordringer. Men vi har tatt tak i dem, og klubben har lagt ned et formidabelt arbeid for å bedre sunnheten. Det blir slett ikke «verre og verre», tvert imot. Vi har oppnådd stor forbedring og har planene klare for å arbeide for ytterligere fremgang, sier Roy Tyskeberget.

Jobber med kondisjonstest

Klubben jobber for tiden blant annet med en kondisjonstest for å luke ut hunder som ikke puster bra, og vil også begynne å røngte tispenes fødselsveier for om mulig å kunne kartlegge forhold rundt fødselsvansker.

- Det er viktig å gjøre det kjent utad at dette er problemstillinger vi er oppmerksomme på og jobber aktivt med. Den informasjonen kommer ikke frem hver gang en veterinær eller professor «oppdager» usunne trekk hos enkelte hunderaser, påpeker Tyskeberget.

En større reportasje om bulldogklubbens satsing kommer i neste nummer av Hundesport.

FOTO: Roy Tyskeberget, Norsk Bulldog Klubb. Foto: Anne Buvik