NKK avlsrådskurs 2024

Hundefamilie seks valper og to voksne

90 raseklubber og -forbund er tilstede på avlsrådskurs hele helgen. Kurset er beregnet for personer i klubbenes styre og avlsråd, som har ansvar for avlsarbeid og rettledning, kartlegging og utarbeidelse av avlsstrategier, retningslinjer for avl mv.

 

27. og 28. januar går NKKs avlsrådskurs 2024 av stabelen med 180 deltakere i salen. Avlsrådskursene kjøres hvert 2. år, og er en del av NKKs helsearbeid for sunn hundeavl. Ekstra relevant er det i år, med bakgrunn i blant annet dom om hundeavl fra Høyesterett, kommende forskrift om hundeavl og utviklingen av avlsprogrammer.

Disse to dagene, får deltakerne møte en rekke foredragsholdere, både fra NKKs Sunnhetsutvalg og sekretariat, og fra Mattilsynet, DyreID og Agria Dyreforsikring. Hele programmet kan du se her: Program (PDF, 513KB)

Astrid Indrebø og Hanne Christine Øverli
Avdelingsleder på helse- og registreringsavdelingen ønsket velkommen lørdag morgen, og Sunnhetsutvalgets (SU) leder Astrid Indrebø åpnet kursdagen med en informasjon om NKK SU.

Bøkene Oppdretterskolen 1 og 2 av Astrid Indrebø danner grunnlag for kurset, og Oppdretterskolen 1 er mest relevant for kurset.
 
Vi ønsker alle deltakerne en god kurshelg!  

 

Våre samarbeidspartnere: