Informasjon til klubber og forbund

coronavirus nkk
Foto: iStock

Arrangementer avlyses, årsmøter utsettes/avlyses og dette har både praktiske og økonomiske konsekvenser for klubber og forbund, og for NKK sentralt. Vi får mange spørsmål til administrasjonen, og samler svarene på de vanligste spørsmålene på disse sidene.

Situasjonen vi nå står oppe i er en helt annen enn den vi hadde under hundesykdommen i fjor høst. Liv og helse står på spill, og tiltakene som iverksettes er svært inngripende medfører at vi alle får en annerledes hverdag.
 
Økonomisk har det også helt andre konsekvenser enn hundesykdommen hadde. En av krisepakkene fra regjeringen omfatter arrangører av avlyste og utsatte arrangementer i mars og april. Denne treffer ikke NKK sentralt på en god måte, noe som er tatt opp med politikerne.
 
Mye relevant informasjon ligger som nyhetssaker under denne teksten. Vi jobber med å samle informasjonen som er utsendt på en hensiktsmessig og samlet måte.
 
Vi la 30. april ut Informasjon til klubber som ønsker å avholde digitale årsmøter. Denne finner du her (PDF, 210KB), og under Dokumenter.
 • Kulturministeren svarer om Norsk Kennel Klub

  Publisert: | Sist oppdatert
  Kulturminister Abid Q Raja snakker om NKK fra Stortingets talerstol 7. mai

  Mange krefter har vært i sving for å forsøke å få Kulturdepartementet og kulturministeren i tale om Norsk Kennel Klubs situasjon. Kulturdepartementet har ansvar for tiltakspakker til vært mange ulike organisasjoner. I går, 7. mai, fikk vi bekreftelse på at NKKs stemme er hørt. Fra Stortingets talerstol under spørretimen svarte Abid Q. Raja på spørsmål fra Emilie Enger Mehl (SP), Stortingsrepresentant og medlem av Justiskomiteen. Senere på dagen kom svaret på det skriftlige spørsmålet Anette Trettebergstuen (A), Stortingsrepresentant og medlem av Familie- og kulturkomiteen, sendte sist uke.

 • Manual for utstillinger under koronapandemien

  Publisert: | Sist oppdatert
  Manual for utstillinger

  NKKs formål omfatter bl.a. forvaltningen av den enkelte hunderase, og at avl skal skje i ønsket retning, både når det gjelder rasestandard, bruksegenskaper og rasenes sunnhet. Eksteriørbedømmelse og -utstilling har til hensikt å bedømme tidligere generasjoners avlsresultater og er et viktig verktøy for NKKs raseklubber for å sikre god raseforvaltning. Det er således ønskelig at flest mulig individer blir vist på utstilling og får en bedømmelse basert på rasestandarden for den enkelte rase.

 • Engasjerte stortingspolitikere på besøk

  Publisert: | Sist oppdatert
  Trettebergstuen og Vedum besøkte NKK 4. mai

  Anette Trettebergstuen rettet skriftlig spørsmål om NKK til kulturministeren sist uke. Trygve Slagsvold Vedum spurte samme uke kulturministeren om han ville gå i dialog med Norsk Kennel Klub og se på mulighetene for å sikre videre drift. Mandag besøkte begge de engasjerte stortingsrepresentantene NKK i våre nær tomme lokaler på Holmlia.

 

Våre samarbeidspartnere: