Egenskaper/Mentalitet:

Welsh terrieren er en intelligent og våken hund med kapasitet langt utover sin størrelse. Med sin elegante, robuste bygning og sitt  typiske welshige blikk, formelig oser den av selvtillit og kraft. Den er glad i mennesker ,og i særdeleshet sin familie. Den er lærevillig, og lykkelig hver gang den har lært noe nytt. Den liker å kjøre bil og båt, og er ikke redd tordenvær eller skudd. Jaktinstinktet er i dag så godt som borte. I Norge er rasen først og fremst brukt som selskapshund, men brukes også til aktiviteter som agility og lydighet. Den bør føres med bestemt, men kjærlig hånd. Den er intelligent, våken og lettlært med kapasitet langt utover sin størrelse. Den er en meget god familiehund. Rasen har stor selvtillit og utholdenhet.

Størrelse/Utseende:

Høyden skal ikke overstige 39 cm. Pelsen er ru, hard, meget tett og rikelig. Pels uten underull er uønsket. Farge: Sort og tan foretrekkes - eller sort/gråmelert (grizzle) og tan uten sorte streker langs tærne. Sort nedenfor hasene meget uønsket.

Pelsstell:

Pelsen må trimmes ca. fire ganger per år og børstes ukentlig. Ved regelmessig trimming unngår man røyting.

Historikk:

Welsh terrieren stammer fra de britiske øyer og ble brukt til hijakt. Med hundeutstillingen kom welshen først og fremst fra Wales og Sør-England under navnet Welsh og ”old english brokenhaired” terrier. Det var imidlertid waliserne som tok vare på rasen og stiftet klubb i 1885. Året etter ble den anerkjent rase i den engelske kennelklubben.

Lyst til å vite mer om rasen?

NKK anbefaler alle å ta kontakt med raseklubben for de raser de er interesserte i.

Rasestandarden beskriver rasens fysiske og mentale særtrekk, og er også anbefalt lesestoff for alle som vurderer å gå til innkjøp av en valp av denne rasen.

Lykke til!