Egenskaper/Mentalitet:

Livlig, stor jaktlyst. Vennlig og selvsikker, men rolig og tilpasningsdyktig, verken engstelig eller aggressiv. Stor jaktlyst, meget god sporhund, sikker los, utmerket luktesans, ivrig apportør, vannglad, skarp mot vilt. Arbeider selvstendig, men kontrollert når riktig trenet og veiledet. Allsidig jakthund spesielt i tett skog og våtmarksområder.

Wachtelhunden er våken og observant, med et generelt stort behov for kontakt med eieren, men samtidig veldig selvstendig og du må regne med at den vil utnytte enhver svak side hos deg. Wachtelhunden er en hund for jakt i skog og vann som jager opp vilt med los, apport og ettersøk. Det viktigste med hunden er at den fungerer som et familiemedlem gjennom hele året. Jakten er bare en liten tid av årets mange dager. Den skal være harmonisk og trygg ovenfor andre mennesker og andre hunder.

Størrelse/Utseende:

Middels stor, langhåret, meget muskuløs fuglehund med edelt hode og kraftig benstamme.

Pelsstell:

Normal pelspleie ved behov.

Historikk:

Som rase anses wachtelhunden å være svært gammel. I begynnelsen av 1800-tallet omtales rasen i de første tyske jaktbøkene slik: ”den gamle tyske støverhunden er en mellomting mellom hønsehunder og jordhunder som grundig gjennomsøker jaktreviret på egenhånd, men i nærheten av jegeren”.

Lyst til å vite mer om rasen?

NKK anbefaler alle å ta kontakt med raseklubben for de raser de er interesserte i.

Rasestandarden beskriver rasens fysiske og mentale særtrekk, og er også anbefalt lesestoff for alle som vurderer å gå til innkjøp av en valp av denne rasen.

Lykke til!