Egenskaper/Mentalitet:

Rasen er stabil, behersket, avbalansert, og skal verken være sky eller aggressiv. Rasen skal ha god jaktlyst. Den er edel, med hard og beskyttende pels, oppmerksomt og energisk uttrykk. Rasen har kraftige, jordvinnende, flytende og harmoniske bevegelser.

Størrelse/Utseende:

Mankehøyde for hannhunder er 61 - 68 cm. Mankehøyde for tisper er 57 - 64 cm.  Edel og harmonisk, ved form og vesen uttrykker kraft, utholdenhet og hurtighet. Verdig holdning, rene linjer, tørt hode, velbåret hale, tilliggende glinsende hårlag og kraftfulle og jordvinnende bevegelser understreker edelhet. Kroppslengden en aning lengre enn mankehøyden

Pelsstell:

Kort og tett, skal føles grovt og hardt å ta på. På hodet og ørene er hårene kortere og tynnere, ikke merkbart lenger på undersiden av halen. Skal dekke hele kroppen. Farge: Brun uten tegninger. Brun med noen hvite eller spettede tegninger på bryst.

Historie:

Rasen har sin opprinnelse i de hundene som, fremfor alt i landene ved middelhavet, ble brukt til fuglejakt med nett, samt med falk. Hunder av denne typen ble så innført til det tyske fyrstehuset fra Frankrike, Spania og Flandern. I år 1897 ble man så enige om den første rasebeskrivelsen for korthåret vorsteh, som ligger til grunn for den rasetypen vi har i dag.

Lyst til å vite mer om rasen?

NKK anbefaler alle å ta kontakt med raseklubben for de raser de er interesserte i.

Rasestandarden beskriver rasens fysiske og mentale særtrekk, og er også anbefalt lesestoff for alle som vurderer å gå til innkjøp av en valp av denne rasen.

Lykke til!