Egenskaper/Mentalitet:

Rasen er naturlig reservert, men ikke redd, sky eller aggressiv. Det en avbalansert, oppmerksom og foreventes å være beskyttende ovenfor sin familie og eiendom.

Størrelse/Utseende:

Rasen gir inntrykk av styrke med en velutviklet benstamme og muskulatur. Pelsen er kort, glatt og tettsittende. Hannhunder: 65-70 cm. Tisper 62-67 cm.

Helse:

Det finnes ingen kjente rasespesifikke helseutfordringer på denne rasen, og helsestatus regnes for å være generelt god. Sykdommer på enkeltindivider vil allikevel selvfølgelig kunne forekomme.

Pelsarbeid:

Minimalt med pelsstell.

Historikk:

Den ungarske mynden, også kjent som magyar agar, fulgte magyarene på deres innvandring til dagens Ungarn og Romania på 900-tallet. Datidens hunder bestod av flere varianter av orientalske hunderaser. Bruksområdet var jakt. Hundene fulgte jegere til hest over lange distanser - gjerne flere mil om dagen. De jaktet stort sett på hare og rådyr.

Lyst til å vite mer om rasen?

NKK anbefaler alle å ta kontakt med raseklubben for de raser de er interesserte i.

Rasestandarden beskriver rasens fysiske og mentale særtrekk, og er også anbefalt lesestoff for alle som vurderer å gå til innkjøp av en valp av denne rasen.

Lykke til!