Egenskaper/Mentalitet:

I Spania brukes fortsatt rasen til hetsjakt på småvilt. Den er meget rask og som de andre mynderasene bruker den synet i jakten. Her hjemme har den stor glede av å delta på lure coursing. Den er en utmerket familiehund,  harmonisk og noe reservert mot fremmende. Den elsker å løpe løs og bør få gjøre dette så ofte som mulig.

Helse:

Det finnes ingen kjente rasespesifikke helseutfordringer på denne rasen, og helsestatus regnes for å være generelt god. Sykdommer på enkeltindivider vil allikevel selvfølgelig kunne forekomme.

Størrelse/Utseende:

Mynde med god størrelse, middels lang og smal. Kraftig benstamme, langt og smalt hode, stort lungevolum, sterkt opptrukket buklinje, meget lang hale. Parallelle og muskuløse bakben. Fin og kort pels, eller hard og middels lang. Hannhunder ca 62-70 cm. Tisper ca 60-68 cm.

Pelsarbeid:

Minimalt med pelsstell

Historikk:

Spank galgo har sin opprinnelse i de hetsjagende hundene som fulgte kelterne på sine vandringer over Europa. Galgo betyr mynde på spansk og man antar at rasens opprinnelige navn var "gallernes hund".

Lyst til å vite mer om rasen?

NKK anbefaler alle å ta kontakt med raseklubben for de raser de er interesserte i.

Rasestandarden beskriver rasens fysiske og mentale særtrekk, og er også anbefalt lesestoff for alle som vurderer å gå til innkjøp av en valp av denne rasen.

Lykke til!