Egenskaper/Mentalitet:

Rasen er rolig og avslappet i sitt hjemmemiljø, men vil varsle om det kommer gjester. Mot fremmede er den gjerne reservert. Rasen elsker å løpe, og må få mulighet til dette så ofte som mulig. Den har også et sterkt jaktinstinkt så pass på at hunden løper løse på sikre områder. Den er også en ypperlig turkamerat i tørt vær. Den trenger klær vinterstid og på kalde dager. Lure coursing er en perfekt aktivitet for en sloughi.

Størrelse/Utseende:

Mankehøyde hannhunder: 66–72 cm. Tisper: 61–68 cm.  Vekt: ca 18–30 kg.  Kroppformen er kvadratisk med tydelige muskler og sener. Pelsen har tre farger: Sand i alle nyanser, brindle, og mantel (sort), med eller uten sort maske.

Det finnes ingen kjente rasespesifikke helseutfordringer på denne rasen, og helsestatus regnes for å være generelt god. Sykdommer på enkeltindivider vil allikevel selvfølgelig kunne forekomme

Helse:

Det finnes ingen kjente rasespesifikke helseutfordringer på denne rasen, og helsestatus regnes for å være generelt god. Sykdommer på enkeltindivider vil allikevel selvfølgelig kunne forekomme.

Pelsarbeid:

Rasen krever minimalt med pelsstell.

Historikk:

Skoughien stammer fra Nord-Afrika hvor den gjennom århundrer har blitt brukt som jakt- og vakthund av beduinene.

Lyst til å vite mer om rasen?

NKK anbefaler alle å ta kontakt med raseklubben for de raser de er interesserte i.

Rasestandarden beskriver rasens fysiske og mentale særtrekk, og er også anbefalt lesestoff for alle som vurderer å gå til innkjøp av en valp av denne rasen.

Lykke til!