Egenskaper/mentalitet:

Utendørs er sealyham en liten energibunt, i full fart, våken og nysgjerrig. Innendørs har den en velsignet evne til å slappe av når man selv vil ha ro og fred. Tidligere ble sealyham terrier brukt til grevlingjakt og den er derfor modig og selvstendig. I dag er rasen en robust, glad og vennlig hund med stor personlighet. Det er viktig å være klar over at jaktegenskapende fortsetter ligger latent og at dette er en hund som krever konsekvent oppdragelse. Sealyham terrier er ikke en utpreget småbarnshund, men om barna viser hunden respekt kan de bli verdens beste venner. Sealyham terrier er snill med mennesker, men kan ha en tendens til å være aggressiv mot andre hunder. En god vakthund som melder fra med kraftig stemme

Størrelse/utseende:

Rektangulær, ikke kvadratisk. Skal ikke overstige 31 cm. Hannhunder: Idealvekt ca. 9 kg Tisper: Idealvekt ca. 8,2 kg Helhet, balanse, type og masse er viktigst. Frie bevegelser, aktiv, velbalansert med stor masse i et lite format.  Lang, hard og stri dekkpels med værbeskyttende underull. Pelsen er ensfarget hvit eller hvit med sitrongule, brune, blå eller grevlingfargete flekker på hode og ører. Mye sort og rikelig med småflekker uønsket. 

Pelsstell:

Rasen krever en god del pelsstell i form av greing, børsting og trimming.

Historie: 

Dette er en relativt sjelden terrierrase som har sine røtter i Wales. Her ble rasen avlet fram mellom 1850 og 1891 som arbeidshund.

Lyst til å vite mer om rasen?

NKK anbefaler alle å ta kontakt med raseklubben for de raser de er interesserte i.

Rasestandarden beskriver rasens fysiske og mentale særtrekk, og er også anbefalt lesestoff for alle som vurderer å gå til innkjøp av en valp av denne rasen.