Egenskaper/Mentalitet:

Pointeren har et vennlig og stabilt temperament.  Den er sosial og utadvendt, og går lett overens med andre hunder. Den er svært aktiv utendørs, men rolig og behagelig innendørs, såfremt den får dekket sine behov fysisk og mentalt. Rasen egner seg først og fremst for de som har interesse for jakt, og planlegger å la hunden få utløp for sine gode jaktegenskaper.

Størrelse og utseende:

Rasen er gjennomført harmonisk og velbygget, og konturene kjennetegnes av edle og myke linjer. Rasens utseende gir inntrykk av kraft og smidighet. Pointeren er aristokratisk, våken og gir inntrykk av styrke, utholdenhet og hurtighet. Pointeren er middels stor. Mankehøyde for hanner er 63-69 cm, mankehøyde for tispe er 61-66 cm. De mest vanlige fargene er hvit og gul, hvit og oransje, hvit og leverbrun, og hvit og sort.

Pelsarbeid:

Rasen har kort, lettstelt pels som bades ved behov.

Historikk:

Pointeren stammer fra korthårede spanske, franske og italienske korthårede fuglehunder. Trolig inneholder også rasen innslag av engelske korthårede «setting spaniels».  Når man i England i første halvdel av 1700-tallet gikk fra jakte fugl med nett til å skyte fugl, oppsto behovet for stående fuglehunder. Den engelske oppdretteren William Arkwright, som bedrev oppdrett fra slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet, anses å være skaperen av den moderne pointeren.

Lyst til å vite mer om rasen?

NKK anbefaler alle å ta kontakt med raseklubben for de raser de er interesserte i. 

Rasestandarden beskriver rasens fysiske og mentale særtrekk, og er også anbefalt lesestoff for alle som vurderer å gå til innkjøp av en valp av denne rasen.

Lykke til!