Egenskaper/Mentalitet:

Uredd og lojal, reservert men ikke engstelig eller aggressiv. Dette er en flott familiehund og trofast venn. Den er intelligent, lettlært, men kan også være sta. Det er en modig liten hund som ofte kan se på seg selv som uovervinnelig. En liten hund med stor personlighet som gjør et stort inntrykk på de fleste den møter. Pekingeseren trenger en rettferdig og konsekvent oppdragelse.

Størrelse/Utseende:

Løveaktig utseende med et våkent og intelligent uttrykk. Liten og robust hund, med en kraftig benstamme under mye pels. Pelsen er lang, glatt med grove dekkhår og en tykk underull som gir et løveaktig utseende. Hannhunder: Ikke over 5 kg Tisper: Ikke over 5,4 kg.

Pelsstell:

Krever jevnlig pelsstell, men er relativt lettstelt. Gre gjennom pelsen på en voksen annenhver uke. Litt mer pelspleie må påberegnes hundens første leveår og i røyteperioder. Nesefolden må rengjøres jevnlig.

Historikk:

Opprinnelsen til rasen er ukjent, som så mange av Østens mysterier.

Sikkert er det at rasen er meget gammel. Sagnet sier at løven, det mektigste av rovdyrene kom til den øverste helgenen for dyrene og sa at han hadde forelsket seg i en liten ape. Helgenen ga sin tillatelse til ekteskap under betingelsen av at løven ga opp sin størrelse og styrke. Så hendte, men løven fikk beholde sitt løvehjerte og mot, og dens avkom med apen ble opprinnelsen til løvehunden fra Kina.

Lyst til å vite mer om rasen?

NKK anbefaler alle å ta kontakt med raseklubben for de raser de er interesserte i.

Rasestandarden beskriver rasens fysiske og mentale særtrekk, og er også anbefalt lesestoff for alle som vurderer å gå til innkjøp av en valp av denne rasen.

Rasen omtales i BSI - Breed Specific Instructions regarding exaggerations in pedigree dogs. BSI beskriver risikoområder hos enkelte hunderaser, og er ment som et supplement til rasestandarden. BSI skal bidra til å øke dommerens fokus på eksteriørtrekk som kan true hundenes helse og velferd dersom de blir for ekstreme. 

Lykke til!