Egenskaper/Mentalitet:

Laikaen er en balansert, og vennlig hund. Jaktmessig har den et bredt register og er både rask og utholdende.

En middelstor, kraftig bygget hund. Østsibirsk laika har et jevnt, livlig temperament og er vanligvis en god jakthund.

Østsibirsk laika trenger mye mosjon for å trives maksimalt. Rasen er derfor passende som familiehund for aktive friluftsfolk og jegere. Som jakthund vil rasen instinktivt jage og spore andre dyr. Det anbefales derfor ikke å gå til anskaffelse av en hund av denne rasen om en ikke har mulighet til å la den utfolde seg som jakthund.

Størrelse/Utseende:

Den østsibirske laikaen er den største av de jagende spisshundene. Den har kraftig kroppsbygning. Vekten ligger normalt omkring 30 kg, avhengig av kjønn og generell størrelse. Mankehøyde: Hannhunder: 57 –64 cm. Tisper: 53 –60 cm.

Pelsstell:

Baders og børstes ved behov.

Historikk:

Østsibirsk laika er en jagende spisshund som stammer fra det østsibirske skogsbeltet.

Den østsibirske laikaen er den mest østlige av de fire laikaene og stammer fra området mellom Jenisejelven og Stillehavet. Tidligere har nesten alle folkeslag i dette enorme området hatt sin egen lokale laika, men under den russiske kynologiske konferansen i 1949 ble det bestemt at alle laikavariantene i dette området skulle slås sammen til en rase og kalles østsibirsk laika.

Lyst til å vite mer om rasen?

NKK anbefaler alle å ta kontakt med raseklubben for de raser de er interesserte i.

Rasestandarden beskriver rasens fysiske og mentale særtrekk, og er også anbefalt lesestoff for alle som vurderer å gå til innkjøp av en valp av denne rasen.

Lykke til!