Egenskaper/Mentalitet:

Norwich terrier er en robust liten hund som skal gi inntrykk av å være kort og kompakt. Den er aktiv og har et elskelig gemytt og er regnet som en av de «mildeste» terrierne. Dette er en stor hund i lite format, den elsker å løpe løs i skog og mark, men er også fornøyd om det blir kortere turer. Den er aktiv, nysgjerrig og liker å følge med på sine omgivelser.

Norwich terrieren skulle bla, fungere som rotte/ musefangere og i de fleste av våre norwich ligger jaktinstinktet latent, de er lynkjappe og fryktløse. Vanlig lydighetstrening er tilstrekkelig, da dette er en hund som fort forstår hva du mener, men det er ikke alltid den har lyst til å gjøre det du sier. Det er sjelden en Norwich blir sint, da må den bli provosert først.

Størrelse/Utseende:

Rasen er en av de minste terrierne. Den er liten, lavbygget, energisk, kompakt og sterk med god substans og benstamme. Hodet skal ha bred skalle, og snutepartiet skal være kileformet og ganske kort. Ørene er opprettstående og vidstilte. Kroppen er kort, kompakt og dyp, brystkassen lang og romslig, ryggen rett. Den skal ha kraftig benstamme og bena skal være korte, forbena rette og godt vinklet bak. Halen er høyt ansatt og bæres rett opp.

Pelsen er hard, ru og rett. Den ligger tett inntil kroppen med tykk underpels, og er lengre og mer raggete på halsen, slik at den danner en krage som rammer inn ansiktet. Pelsen på hodet og ører er kort og glatt, unntatt litt skjegg og øyenbryn. Farger: Alle nyanser av rødt, hvete, sort og tan eller gråmelert. Mankehøyde: 25-26 cm.

Helse:

Det finnes per i dag ingen kjente rasespesifikke sykdommer for rasen.

Pelsstell:

Norwich terrieren er en trimmerase og pelsen krever jevnlig stell. Pelsen bør børstes og gres en gang i uken, og 1 gang pr. mnd bør man plukke ut de lengste hårene og fjerne underull over hele kroppen. Det er også viktig å fjerne hår som vokser inn mot øynene.

Norwich terrieren har klør som vokser raskt så de bør også klippes 1 gang pr. uke. Skal den på utstilling kreves mer trimming. Det anbefales å bruke shampo for ruhårede raser ved bading.

Historikk:

Rasens forfedre stammer fra den østre delen av England.  På slutten av 1800-tallet ble små terriere stadig mer populære hos hesteoppdrettere i Norfolk-traktene der de først og fremst ble brukt som rottehunder i stallene. Man begynte å krysse inn mange forskjellige terrierraser og kalte resultatet bl.a. norwich terrier. På grunn av fargen og størrelsen ble ikke disse hundene brukt til revejakt, da de kunne forveksles med reven. Rasen kunne ha både hengende og stående ører. I 1964 ble rasene delt, de med stående ører beholdt navnet norwich terrier og de med hengende ble norfolk terrier.

Lyst til å vite mer om rasen?

NKK anbefaler alle å ta kontakt med raseklubben for de raser de er interesserte i.

Rasestandarden beskriver rasens fysiske og mentale særtrekk, og er også anbefalt lesestoff for alle som vurderer å gå til innkjøp av en valp av denne rasen. Lykke til!