Egenskaper/Mentalitet:

Dette er en stor hund i lite format. Norfolk terrieren er i utgangspunktet humoristisk, livlig, sosial og vennlig. Den elsker som regel mennesker, og tilpasser seg lett ulike miljøer. Som alle hunder har den behov for mosjon, stimulans og oppdragelse. Norfolk terrieren er ingen skjødehund, men en liten, energisk hund som liker å ha noe å gjøre. Den er sporty, og blir gjerne med på lange turer. Får den de rette betingelser er dette en herlig kompis som sjarmerer de fleste.

Størrelse/Utseende:

Dett eer en av de minste terrierrasene. Den er liten, lavbygget, livlig, kompakt og sterk med kort rygg, god substans og benstamme. Skallen er bred og svakt hvelvet, og snutepartiet kileformet og kraftig, stoppen godt markert. Ørene er middels store, v-formete som bæres hengende fremover og tett inntil kinnene. Kraftig hals. Kroppen er kompakt med kort rygg og rett overlinje. Halen skal ikke bæres for høyt. Korte, rette forben, velvinklete bakben med brede lår. Pelsen er hard, ru og rett, den ligger tett inntil kroppen. Pelsen er lengre og mer ragget på hals og skulder, mens elsen på hodet og ører er kort og glatt, unntatt litt skjegg og øyebryn. Farger: Alle nyanser av rød, hvetefarget, black-and-tan og gråmelert.

Ideell mankehøyde er 25-26 cm.

Helse:

Det finnes per i dag ingen kjente rasespesifikke sykdommer for rasen.

Pelsstell:

En norfolk terrier er en trimmerase. Kort fortalt vil dette si at pelsen skal stelles ved at du trimmer/napper ut død pels for å legge til rette for at ny pels skal gro ut. Hvis du klipper pelsen på en norfolk, vil du ødelegge pelsen. Du kan lære mer om dette på rasens hjemmeside eller ved å kontakte en kyndig oppdretter.

Historikk:

Norfolk terrieren er en engelsk rase som ble godkjent først i 1964, da den ble skilt fra fellesskapet med norwichterrieren. Som norwich terrier hadde den eksistert siden 1932. Opprinnelig ble denne hundetypen brukt til å holde hus og gårdsbruk fritt for rotter og mus. Man hadde gjerne flere hunder sammen, og de var kjent for å være meget effektive. Grunnet hundenes omgjengelige temperament ble de også populære som kjæledegger. Det første kullet ble født i Norge i 1977.

Lyst til å vite mer om rasen?

NKK anbefaler alle å ta kontakt med raseklubben for de raser de er interesserte i.

Rasestandarden beskriver rasens fysiske og mentale særtrekk, og er også anbefalt lesestoff for alle som vurderer å gå til innkjøp av en valp av denne rasen. Lykke til!