Egenskaper/Mentalitet:

Lidenskapelig liten støver. En dyktig, utrettelig og våken jakthund med tumerket luktesans. Stødig i sporarbeid, og jager med melodisk røst. Utmerker seg også i søk på skadet vilt.
Rasen er vennlig, og har et rolig til livlig temperament.

Størrelse/Utseende:

Sveitserstøver-type, men mindre enn en sveitserstøver. Rektangulær, middels lang og velbygget kropp, middels stort hode med et vennlig våkent uttrykk. Rasen har svært lange ører som bæres foldet.

Normal størrelse er cirka 35-43 cm i skulderhøyde for hannhunder og 33-40 cm for tisper. Farge hvit og sort med tan tegninger.

 

Historie:

Ved begynnelsen av forrige århundre ble systemet med jaktterreng introdusert i flere sveitsiske kantons. Ettersom folk syns de populære, middels store sveitsiske støverne var for raske for  inngjerdede jaktterreng ble det bestemt å erstatte dem med mindre, lavbeinte støvere. 

Den nye, mindre rasen, avlet fram gjennom planmessig utvalg av avlsdyr og passende bruk av krysninger ble kalt ”Niederlaufhund” (lavbeint støver).

Den utmerker seg ved følgende kvaliteter: ganske lav på manken, samme pelsfarge som de andre sveitsiske støverne, med en melodisk røst  når den jakter og leter opp vilt, og svært lidenskapelig bestemt på å finne vilt og på sporarbeid.   Schweizer Niederlaufhund Club, først kalt ”Schweizerischer Dachsbracken Club”, ble startet 1.juni 1905. 

Lyst til å vite mer om rasen?

Rasestandarden beskriver rasens fysiske og mentale særtrekk, og er også anbefalt lesestoff for alle som vurderer å gå til innkjøp av en valp av denne rasen.