Egenskaper/Mentalitet:

Kerry blue er en meget tilpasningsdyktig allround rase - en såkalt «multi purpose hund». Den har et helt igjennom terrier-temperament med et intenst og våkent uttrykk.

Størrelse/Utseende:

Kerryen skal ha stolt holdning og en elegant og kraftfull kropp med umiskjennelig terrierpreg. Hodet er langt og forholdsvis smalt, med et kraftig snuteparti. Øynene er små til middels store med et intenst uttrykk. Ørene er v-formet og bæres fremoverrettet med en brett. Den har sterk hals, sterk overlinje og dypt bryst med godt buede ribben. Velvinklete ben. Halen er høyt ansatt og bæres muntert rett opp.

Fargen er alle nyanser av blått med eller uten sorte hårspisser. Valper blir født sorte og skal ha startet å skifte farge innen de er 18 måneder gamle.  Det er ikke uvanlig at de har et brunskjær i pelsen, dette er et tegn på at fargeskiftet er igang.. Mankehøyde: Hannhunder: 45,5 - 49,5 cm. Tisper: 44,5 - 48 cm. Vekt: Hannhunder: 15 – 18 kg. Tisper: Forholdsvis mindre.

Pelsstell:

Pelsen er bløt, rikelig og krøllet. Kerryen er en av de røytefrie rasene vi har, den har kun ett pelslag og klippes - i motsetning til de fleste andre terrierrasene som trimmes. Pelsen krever en del stell og bør klippes 4-5 ganger i året. 

Historikk:

I likhet med irsk og wheaten terrier, stammer kerryen mest sannsynlig fra gamle irske terriervarianter og hunder av houndtype. Det er også antatt at irsk ulvehund er blitt blandet inn. Noe som kan minne om kerry blue terrieren er nevnt i irsk litteratur allerede på midten av 1800-tallet. På begynnelsen av 1900-tallet ble den valgt til irsk nasjonalrase og Irish Kerry Blue Terrier Club ble stiftet i 1920. Rasestandarden ble fastlagt i 1921. Det var den irske kerry klubben som tok initiativ til å starte den irske kennelklubben som ble opprettet i 1922.

Lyst til å vite mer om rasen?

NKK anbefaler alle å ta kontakt med raseklubben for de raser de er interesserte i.

Rasestandarden beskriver rasens fysiske og mentale særtrekk, og er også anbefalt lesestoff for alle som vurderer å gå til innkjøp av en valp av denne rasen. Lykke til!