Egenskaper/mentalitet

De aller fleste ”glen” lever i dag som kjæledyr. Den er på grunn av sin glade og livlige væremåte også en fin agility- og lydighetshund. En glen of imaal terrier er fortsatt en ”naturlig” rase og kan brukes til jakt, og den jakter lydløst. Sportrening vil være en fin aktivitet for deg og hunden siden dette ligger naturlig for rasen. Aktiv, rask og stille under arbeid. Uredd og temperamentsfull med stort mot når det behøves, ellers vennlig og føyelig. Utstråler stor personlighet, dens lojalitet og hengivenhet gjør den til en meget god selskapshund. Det sies at den blir mindre opphisset enn andre terriere, men alltid aktiv og arbeidsvillig.

Størrelse/Utseende: 

Middelsstor med middels lang pels. Gir inntrykk av stor styrke med maksimal substans i forhold til størrelsen. Kroppen lengre enn høy, lavstillet. Høyde maks 35,5 cm vekt maks 16kg tisper noe mindre enn hanner.  Pelsen er middels langt med stri struktur, bløt underull. Farge: Blå brindle, men må ikke tone til sort. Hvete, fra lys hvete til gylden, rød nyanse.
Valper fødes vanligvis blå, hvete, rød. Valper med lysere farge har vanligvis blekkblå maske og streker av blått ned ryggen, på halen og ørene kan forekomme. De mørke markeringer lysner med årene.

Pelsstell: 

Middels lang pels med stri struktur, bløt underull. Kan trimmes for å gi et velstelt utseende.

Helse:

Denne hunderasen er utsatt for øyesykdommer som PRA. Dette er en forkortelse for progressiv retinal atrofi og er en lidelse hvor synscellene i netthinnen blir angrepet.

Historie: 

Sørøst i Irland ligger The Wicklow Mountains. Det er her vi finner en liten dal kalt ”Glen of Imaal”, og det er her Irish Glen of Imaal Terrieren har sitt opphav. Hvor gammel denne rasen er, vet ingen, men at den har eksistert i flere hundre år er sikkert. Fjellbøndene i Glen of Imaal holdt denne hunden som gårds- og jakthund.

Lyst til å vite mer om rasen?

NKK anbefaler alle å ta kontakt med raseklubben for de raser de er interesserte i.

Rasestandarden beskriver rasens fysiske og mentale særtrekk, og er også anbefalt lesestoff for alle som vurderer å gå til innkjøp av en valp av denne rasen.