Egenskaper/Mentalitet:

Hannoveraneren er en rolig hund og krever svært mye kontakt med fører og familie. Innledningsvis noe tilbakeholden over for fremmede. Den har god viltskarphet. Rolig og selvsikker; følsom overfor eier, forsiktig overfor fremmede. Meget konsentrert under jakten med utpreget lojalitet overfor jegeren. Rasen er en ren ettersøkshund for klauvvilt men brukes også som bandhund på elg og hjortejakt.

Størrelse/Utseende:

Middels stor, velproporsjonert, kraftig og meget effektiv. Velansatte og meget muskuløse for- og bakben gjør den velegnet for utholdende arbeid. For lange ben, spesielt forben, vil innvirke på sporarbeidet og er fremmed for typen. Kraftig, dyp brystkasse gir godt volum for lunger og tillater lang, slitsom jakt. En lett rynket panne og klare mørke øyne gir det alvorlige rasetypiske uttrykket. Rasetypisk er den røde bunnfargen som kan variere fra lys blekrød til mørk tigret og som kan virke nesten sort. Hannhunder: 50 - 55 cm. Tisper: 48 - 53 cm

Pelsarbeid:

Rasen krever minimalt med pelsstell.

Historikk:

Den hannoveranske viltsporhunden stammer fra, og er tilnærmet helt lik, middelalderens tyske Leithund. Hundene ble brukt til spor. Rasen ble renavlet fra ca. 1850. Rasen er lite utbredt i Norge.

Lyst til å vite mer om rasen?

NKK anbefaler alle å ta kontakt med raseklubben for de raser de er interesserte i.

Rasestandarden beskriver rasens fysiske og mentale særtrekk, og er også anbefalt lesestoff for alle som vurderer å gå til innkjøp av en valp av denne rasen.

Lykke til!