Egenskaper/Mentalitet:

Passer perfekt som trekkhund, men er også sterk i spor og søk. Den har fortsatt egenskaper som vakthund, så sosialisering er viktig. En utmerket familiehund, som ikke trives med å tilbringe mye tid alene. Trenger godt med mosjon hver dag som voksen. Som valp og unghund skal mosjon være moderat.

Størrelse/Utseende:

Hannhunder: 65-72 cm Tisper: 60-68 cm. Grosser schweizer sennenhund er den største av de fire sveitsiske sennenhundrasene (appenzeller sennenhund, berner sennenhund, entlebucher sennenhund, grosser schweizer sennenhund).

Trefarget: Sort grunnfarge med rødbrune og hvite symmetriske tegninger. Dobbel pels bestående av tykk middels lang dekkpels og tett mørkest mulig grå eller sort underull. Kort dekkpels tillatt dersom det finnes underull.

Pelsstell:

Lite krevende pels. Bades ved behov. Røyter to ganger per år.

Historikk:

Opprinnelig ble rasen brukt som hyrde-, gjeter- og trekkhund. Grosser schweizer sennenhundene trakk tunge vogner med ulik last for de fattige bøndene . Denne rasen hadde med stor sannsynlighet vært utdødd hadde det ikke vært for en hundeutstilling i Sveits i 1908, hvor den berømte Professor Heim var dommer, og ga den utstilte hunden den anerkjennelse den fortjente. Etter denne hundeutstillingen startet arbeidet med å bevare hunderasen.

Lyst til å vite mer om rasen?

NKK anbefaler alle å ta kontakt med raseklubben for de raser de er interesserte i.

Rasestandarden beskriver rasens fysiske og mentale særtrekk, og er også anbefalt lesestoff for alle som vurderer å gå til innkjøp av en valp av denne rasen.

Lykke til!