Egenskaper/Mentalitet:

Dette er en meget god fuglehund som er svært energisk, og har stor jaktlyst. Den er utpreget vennlig og med rolig temperament, og regnes som enkel å håndtere. Rasen skal også være flink med barn, og er en ypperlig familiehund for mennesker som er glad i å ferdes mye ute i naturen.

Størrelse og utseende:

Engelsk setter er en muskuløs, mellomstor hund. Disse hundene er lange fra hofte til haseledd, og elegante i utseende og bevegelser. Hannhunder blir mellom 65-68 cm, mens tispene blir mellom 61-65 cm. Finnes i fargene sort og hvit (blue belton), orange og hvit (orange belton), gul og hvit (lemon og belton), lever og hvit (liver belton), trikolor (trefarget dvs. blue belton og tan eller liver belton og tan).

Pelsarbeid:

Til tross for sin lange pels medfører ikke denne krevende pelsarbeid. Børs gjennom pelsen regelmessig, og klipp potehårene ved vinterstid for å forebygge isklumper.

Historikk:

Engelsk setter stammer fra Storbritannia, og for mer enn 400 år siden er det registrert at rasen ble trent som fuglehund i England. Spor peker mot at rasen stammer fra kryssninger av spanish pointer, water spaniel og springer spaniel, som resulterte en enestående fuglehund.

Lyst til å vite mer om rasen?

NKK anbefaler alle å ta kontakt med raseklubben for de raser de er interesserte i.

Rasestandarden beskriver rasens fysiske og mentale særtrekk, og er også anbefalt lesestoff for alle som vurderer å gå til innkjøp av en valp av denne rasen.

Lykke til!