Egenskaper/Mentalitet:

Mastiffen er en fin selskapshund som krever mye sosialisering under oppveksten. Rasen har ikke et høyt aktivitetsnivå, men må få tilstrekkelig mosjon som alle hunder. På grunn av sin størrelse er det svært viktig mastiff ikke blir overvektig.

Størrelse/Utseende:

Mastiff er en stor, rektangulær og godt bygget hund. Den er bred og massiv med gode, sterke ben. Vekten av hannene er vanligvis rundt 90-110 kg. Vekt for tisper er 75-90 kg. Fargen er fawn, aprikos eller brindle.

Pelsstell:

Pelsen er kort og tett. Den krever ingen spesiell pleie bortsett fra å børstet regelmessig. Bades ved behov.

Historikk:

Da romerne invaderte England rundt år 55 f.Kr. fant de en stor hund som minner om dagens mastiff. De ble svært imponert over denne hunden og tok noen med seg tilbake til Rom for bruk på kamparenaen. Gjennom historien har rasen gått fra å være kamphund og vakthund til å bli en ledsager, som den er i dag. Ordet "mastiff" dukket opp for første gang i 1251 i England, og utspringer fra ordet «masty» som betyr solid og kraftig.

Lyst til å vite mer om rasen?

NKK anbefaler alle å ta kontakt med raseklubben for de raser de er interesserte i.

Rasen omtales i BSI - Breed Specific Instructions regarding exaggerations in pedigree dogs. BSI beskriver risikoområder hos enkelte hunderaser, og er ment som et supplement til rasestandarden. BSI skal bidra til å øke dommerens fokus på eksteriørtrekk som kan true hundenes helse og velferd dersom de blir for ekstreme. 

Lykke til!