Egenskaper/Mentalitet:

Typisk med energisk temperament kombinert med sindig ro, godmodig karakter, leken og meget lojal. Dverschnauzeren er barnekjær, ubestikkelig og vaktsom uten å være gneldrete. Rasen har høyt utviklede sanseorganer, klokhet, lærevillighet, uforferdethet, utholdenhet og motstandskraft mot sykdom. Dette gjør den til en fremragende vakt-, bruks- og familiehund.

Størrelse og utseende:

Dvergschnauzeren kommer i fargevariantene hvit, deretter følger salt / pepper, sort / sølv og sort. Rasen er en forminsket kopi av schnauzeren, uten å vise noe uønsket dvergpreg. Høyde på tisper er 30–35 cm, hannhunder 30–35 cm. Vekt (begge kjønn) 4-8 kg.

Pelsarbeid:

En av fordelene med dvergschnauzeren er at den ikke røyter så mye som mange andre raser hvis pelsen holdes vedlike. Pelsen skal trimmes, det vil si at man napper pelsen av. Det kan høres ganske ille ut, men er faktisk ikke så ille, men noen ting må man ta hensyn til i dette henseende. Hunden må være trimmemoden, med andre ord pelsen må sitte løst. Normalt er første trimming ved 4 - 6 måneders alder med ca. 6 måneder mellom hver trimming. Dette kan variere noe fra hund til hund.

Historikk:

Rasen er mer eller mindre den opprinnelige stamfar til de øvrige schnauzervariantene. Rasen ble godkjent som egen rase i Tyskland omkring 1850. I 1880 kom den første rasestandarden, og hundene var da noe mindre enn dagens. Utover dette er det lite som skiller den første rasestandarden fra dagens rasebeskrivelse.

Lyst til å vite mer om rasen?

NKK anbefaler alle å ta kontakt med raseklubben for de raser de er interesserte i.

Rasestandarden beskriver rasens fysiske og mentale særtrekk, og er også anbefalt lesestoff for alle som vurderer å gå til innkjøp av en valp av denne rasen.

Lykke til!