Egenskaper/Mentalitet:

Rasen er livlig, meget intelligent, og en fleksibel følgesvenn, som trives like godt i sofaen som i skogen – eller som deltaker i en rekke hundesporter! Rasen er utpreget vennlig, og dette, i kombinasjon med dens intelligens, gjør den til en enestående selskapshund.

Størrelse/Utseende:

Boston terrieren er glatthåret, korthodet, kompakt bygget. Den er korthalet og velbalansert. Brindle, seal eller sort med velplasserte hvite tegninger er godkjente farger.

Hodet skal være i proporsjon til hundens størrelse, intelligent uttrykk. Kort og samlet kropp. Sterke og velvinklete ben, kort hale. Ingen detaljer skal være så fremtredende at de forstyrrer proporsjonene. Skal gi inntrykk av besluttsomhet, styrke, energi og stil. Holdningen er ledig og elegant. Skal ikke veie mer enn 11,4 kilo.

Pelsstell:

Pelsen er lettstelt, og kan børstes med gummibørste, og bades ved behov. Pelsen er kort og glatt, og har skinnende, fin struktur.

Historikk:

Bostonterrieren er skapt ved at en gruppe hundeentusiaster i og omkring Boston, Mass. USA, begynte å avle. Den målrettede avlen tok form mellom 1870 og 1890, men akkurat hvordan vet vi lite om.

Rasen sies å stamme fra krysninger mellom bulldog og ulike terriere, som ble brukt til hundekamper, og som kom til USA fra England. Rasen ble anerkjent av den amerikanske kennelklubben i 1893, og den er USAs nasjonalrase.

I Norge ble Norsk Bostonterrier klubb startet 1. januar 2010.

Lyst til å vite mer om rasen?

NKK anbefaler alle å ta kontakt med raseklubben for de raser de er interesserte i.

Rasestandarden beskriver rasens fysiske og mentale særtrekk, og er også anbefalt lesestoff for alle som vurderer å gå til innkjøp av en valp av denne rasen.

Rasen omtales i BSI - Breed Specific Instructions regarding exaggerations in pedigree dogs. BSI beskriver risikoområder hos enkelte hunderaser, og er ment som et supplement til rasestandarden. BSI skal bidra til å øke dommerens fokus på eksteriørtrekk som kan true hundenes helse og velferd dersom de blir for ekstreme. 

Lykke til!