​​​Egenskaper/Mentalitet:

Det er ikke noen kjente adferdsproblemer på Bolognese. Den er en glad og lykkelig liten hund, og er mentalt stabil. Bolognese er avlet fram som ren selskapshund. Den er lettdressert, allergivennlig, sosial og rolig sammen med «flokken» sin. Den trives med å være med på det som skjer i familien og går som oftest fint sammen med andre dyr. Den er trygg og opptrer ikke med aggressivitet. Den knytter seg veldig til sin eier og sin familie, liker seg på tur og er aktiv og glad, men er en rolig hund i innemiljø. Den sier ifra når det kommer besøk, men varsler relativt lite. Den er tilpasningsdyktig og trives i de fleste familier.

Størrelse/Utseende/Pelsstell:

En Bolognese skal ha en naturlig hvit pels og skal ikke klippes. Pelsen skal være fluffy, og ikke ligge platt på kroppen. Den må børstes/gres regelmessig, litt avhengig av hva slags pels hunden har. Når hunden skifter fra valpepels til voksenpels, er det nødvendig med daglig pelsstell.

Hannhunder skal være mellom 27-30 cm. Tisper skal være mellom 25-28 cm. Vekten på Bolognese skal være 2,5 – 4 kg +/-

Helse:

Bolognese er vanligvis en frisk og sunn rase, men som andre små raser kan den ha litt løse knær. De kan også få øyesykdommer som Katarakt og PRA, men dette forholdsvis sjeldent.

Lyst til å vite mer om rasen?

NKK anbefaler alle å ta kontakt med raseklubben for de raser de er interesserte i.

Rasestandarden beskriver rasens fysiske og mentale særtrekk, og er også anbefalt lesestoff for alle som vurderer å gå til innkjøp av en valp av denne rasen.

Lykke til!