Verdt å tenke på:

  •  

Egenskaper/Mentalitet:

Beauceron har sterk flokktilhørighet, livlig temperament, en iboende nysgjerrighet og stor arbeidslyst. Rasen trenger tid på å bli voksen, og det er gjerne først ved tre års alder at den kan kalles voksen. Den kan være noe dominant, men den kan ikke tvinges til å være lydig. Den er veldig førerorientert, og svært samarbeidsvillig dersom den behandles tydelig og respektfullt. Rasen utmerker seg i dag som en aktiv bruks- og selskapshund.

Størrelse/Utseende:

Mankehøyde hannhunder: 65-70. Mankehøyde tisper: 61-68.

Rasen kommer i to fargevarianter: Black and tan (sort med røde tegninger) og harlekin (svart, rød og grå). Rasen er stor, solid, robust, kraftig, velbygget; muskuløs men ikke tung.

Pelsstell:

Pelsen er kort og glatt på hodet og ellers kraftig, kort (3-4 cm), grov og tett. Den har mye underull som holder på varmen. Dette betyr også at den røyter kraftig i perioder. Utover dette er pelsstellet minimalt og består som regel ikke av mer enn børsting i røyteperioder.

Historikk:

Opprinnelig ble beauceron brukt som hyrdehund i Frankrike. Den ble også verdsatt for sine gode gjeter- og vakthundegenskaper. Rasen har doble sporer på bakbena, noe som tradisjonelt sett var ønsket av gjetere.

Lyst til å vite mer om rasen?

Rasestandarden beskriver rasens fysiske og mentale særtrekk, og er anbefalt lesestoff for alle som vurderer å gå til innkjøp av en valp av denne rasen.

Lykke til!