Egenskaper/Mentalitet:

Mange individer går blodspor. Enkelte eiere bruker de også hunden på jakt - da fortrinnsvis på rådyr men også noe hare. Rasen er populær som jakthund i Frankrike og Italia. Som den vennlige hunden den er egner den seg også som familie/selskapshund

Størrelse/Utseende:

En stor hund på korte ben , full av masse og substans , som skal ha et edelt og nobelt uttrykk. Hodet har parallelle linjer, markert nakkeknøl med lavt ansatte tynne ører. Lang, kraftig hale som bæres høyt og sabelformet. Pelsen er kort og tett, men ikke for fin. Fargen er normalt sort, hvit og brun eller gul og hvit, andre ”hound” farger forekommer også. Skulderhøyden er fra 33 til 38 cm.

Pelsstell:

Rasen krever minimalt med pelsstell. Pelsen bades ved behov.

Historikk:

Som den eneste bassetrasen har den sin opprinnelse i England, ikke Frankrike. Opprinnelsen er Basset artesien normand som senere ble krysset med bl.a. blodhund. Man ønsket å få fram en saktedrivende hund med topp sporegenskaper, noe man også lyktes med. Det er blitt en meget tallrik rase og holdes i dag stort sett som selskapshund.

Lyst til å vite mer om rasen?

NKK anbefaler alle å ta kontakt med raseklubben for de raser de er interesserte i.

Du kan også lese mer om rasen nedenfor. Rasestandarden beskriver rasens fysiske og mentale særtrekk, og er også anbefalt lesestoff for alle som vurderer å gå til innkjøp av en valp av denne rasen.

Rasen omtales i BSI - Breed Specific Instructions regarding exaggerations in pedigree dogs. BSI beskriver risikoområder hos enkelte hunderaser, og er ment som et supplement til rasestandarden. BSI skal bidra til å øke dommerens fokus på eksteriørtrekk som kan true hundenes helse og velferd dersom de blir for ekstreme. 

Lykke til!