Egenskaper/Mentalitet:

I Frankrike den mest populære av bassetrasene, som jakthund. Fra den franske raseklubben kan siteres: ”De er fremragende til jakt på villsvin, rev, rådyr og hare takket være sin pågåenhet, fine sporsans og hurtighet. Er hurtige i forhold til sin størrelse, jager livlig og med stor utholdenhet. Har et rolig og hengivent vesen, noe som også har gjort den populær også som ren familiehund. Trives best dersom den får mulighet til også å utnytte sine bruksegenskaper.

Størrelse/Utseende:

Er den mest kompakte av bassetrasene, men skal heller ikke være for tettbygget. Har et ellipseformet hode med godt markerte lepper, livlige mørkebrune øyne, lett spissede og ikke for lange ører. Kraftige lemmer der forbeina kan være lett utoverbøyde mens bakbeina skal være parallelle. Kraftig, ikke for lang hale som bæres lett sabelformet. Fargen varierer fra hvetefarget til mursteinsrød. Hvite tegninger kan forekomme, men er ikke ønskelig. Skulderhøyden er fra 32 til 38 cm.

Liten, lav og kompakt drivende hund, livlig, hurtig i forhold til størrelsen. Meget energisk og tøff.

Pelsstell:

Meget stri, hard, ganske kort, aldri ullent eller krøllet. Ansiktet ikke for buskete. Pelsen er kort, tett og kraftig og rasen kan trenge noe trimming av pelsen.

Historikk:

Stammer fra provinsen Bretagne og en gammel rase, Chien fauve de Bretagne; en stor og kraftig hund som ble brukt bl.a. til jakt på ulv, villsvin og hjort. Senere innblanding av dachshund strihår, griffon vendéen og andre bassetraser har gitt dagens fauve.

Lyst til å vite mer om rasen?

NKK anbefaler alle å ta kontakt med raseklubben for de raser de er interesserte i.

Rasestandarden beskriver rasens fysiske og mentale særtrekk, og er også anbefalt lesestoff for alle som vurderer å gå til innkjøp av en valp av denne rasen.

Lykke til!