Egenskaper/Mentalitet:

En glad og hengiven hund med et rolig og vennlig vesen som i tillegg til jakt-/sporhund også egner seg utmerket som familiehund. Rasen trives aller best dersom den får være en kombinasjon av alt dette.

Rasen er forholdsvis saktejagende og meget spornøye. Mest brukt til rådyr, men jager også hare, rev og hjort. Den har et kraftig, men ofte enstonig mål. Egner seg, ut fra at den er så spornøye, også godt som sporhund.

Størrelse/Utseende:

En rektangulær hund med en harmonisk og velbygget kropp som gir et edelt rasepreg. Hodet skal være tørt, med lavt ansatte, lange og tynne ører. Mørke, store øyne med et alvorlig uttrykk. Kort, kraftige lemmer der forbena skal være noe kroket (lyreformet). Halen forholdsvis lang og kraftig ved roten. Bæres hengende eller sabelformet.  Fargen kan være trikolor eller hvit og orange. Skulderhøyden er fra 30 til 36 cm.

Pelsstell:

Rasen har en lettstelt kort, tett og glatt pels.

Historikk:

Oppdrett av korthårete franske basset begynte omkring 1870. Ut fra samme forfedre ble det skapt to typer. En med rake forben, kalt Artois, og en med krokete forben, kalt Normand. Rasestandarden ble ikke utarbeidet før i 1928, men har i ettertid stått nesten uforandret.

Lyst til å vite mer om rasen?

NKK anbefaler alle å ta kontakt med raseklubben for de raser de er interesserte i.

Rasestandarden beskriver rasens fysiske og mentale særtrekk, og er også anbefalt lesestoff for alle som vurderer å gå til innkjøp av en valp av denne rasen. Lykke til!