Egenskaper/Mentalitet:

Dette er en kvikk, glad, barnekjær og modig rase. Den bjeffer ikke mye, men til gjengjeld ganske høyt. Rasen er aktiv ute og rolig inne. Rasen utmerker seg som turkamerat, på agilitybanen og i lydighet.

Størrelse/Utseende:

Hannhunder er ca. 25 cm, tisper er noe mindre. Rasen er kraftig, lavbygget med utpreget terrierkarakter. Kroppen er lang i forhold til hundens høyde. Våken, aktiv og sunn. Den utrimmede, strie pelsen med tydelig halskrave som rekker til brystbenspissen og det lange hodet fremhever det robuste utseende.

Pelsstell:

Pelsen må trimmes to til tre ganger per år. Ellers må pelsen jevnlig gres gjennom. Skal hunden delta på utstillinger kreves noe mer pelspleie.

Historikk:

Rasens historie begynte på 1800-tallet, da Australia ble kolonisert. Innvandrerne hadde med se flere typer små hunder. Hundene som ble avlet frem skulle være allround-hunder; alt fra vakthunder til skadedyr-utryddere. Rasestandarden ble etablert i 1887. I Norden kom aussien til Danmark i 1953, senere til Norge og Sverige. Australia et stort kontinent og dette bidrar til at selv i dag merker vi en ganske stor variasjon i rasen.

Lyst til å vite mer om rasen?

NKK anbefaler alle å ta kontakt med raseklubben for de raser de er interesserte i.

Rasestandarden beskriver rasens fysiske og mentale særtrekk, og er også anbefalt lesestoff for alle som vurderer å gå til innkjøp av en valp av denne rasen.

Lykke til!