Det ble født 8 små sorte storpuddelvalper 30.mai, etter mamma Diva NO53670/19 (Chubbybabies Diva de Ungaro) og pappa Bentley NO51260/21.
Det ble 3 tisper og 5 hanner i dette kullet, og det er 2 gutter igjen som søker et nytt hjem.
Jeg ønsker også å sette ut en tispe på foravtale. Ta gjerne kontakt dersom du bor i Agder og kan være interessert i å være forvert. Hunden skal stilles ut, så du må være interessert i pelsstell.
Foreldrene er registrert i NKK. De er helsesjekket og fri i forhold til øyelysning, HD og AD. Diva er også gentestet fri for de vanligste puddelsykdommene. Kombinasjonen er i hht Norsk Puddelklubbs anbefaling. Begge har et godt gemytt, flott eksteriør og valpene får en fin stamtavle. Diva er norsk- og dansk utstillingschampion, mens Bentley er både Norsk-, Dansk- og Svensk utstillingschampion.
Dette blir Divas tredje og siste kull, og hun har vært en flink mor med tidligere valper. Dette blir Bentley sitt 2.kull. Begge har et godt kjønnspreg der hun er en liten spretten tispe på 54 cm og han er en flott kraftig hannhund på 61 cm.
En storpuddel er en allsidig, intelligent og flott hunderase. Det er en fin familiehund som liker å være med på det som skjer. Puddelen er i kategorien selskapshund men er opprinnelig en vannapporterende jakthund. Den er lærevillig og kan trenes til det meste. Hundene her i huset er med på utstillinger, rallylydighet, agillity, trekker på ski, går turer, eller nyter å få kos og oppmerksomhet.
En puddel er allergivennlig og røytefri, men krever pelsstell med børsting, bading, føning og klipp av pelsen. Hvor mye tid du må beregne til pelsstell er avhengig av hvilken klipp du ønsker. Er hunden kortklipt er det ikke så tidkrevende, men ønsker du mye pels og stille ut så må du beregne en del tid. Det er mange hundesalonger som kan bistå med pelsstell dersom man vil ha velstelt hund uten å ha ønske om å stå for alt pelsstellet selv.
En storpuddel har generelt bra helse og du må beregne at det blir en langvarig følgesvenn som trenger oppmerksomhet, sosialisering og aktivisering, stell og kos i mange år.
Valpene vokser opp i stua og blir vant med all slags huslyder. De får kjennskap til ulikt underlag, får vært både inne og ute og skal også få erfaring med bilkjøring før levering. Valpene vil bli sosialisert med de andre hundene våre i tillegg til at de vil få ulike opplevelser og erfaringer som bidrar til en god preging frem de er 8 uker gamle og leveringsklare 25.juli. Alle valpekjøperne vil få tips og veiledning i forhold til pelsstell og hundehold generelt. Jeg har NKK instruktørutdanning trinn 1 og baserer veiledning på dette samt min lange erfaring som hundeeier. Valpene vil få trening i stell, vask, barbering og kloklipp fra de er 4 uker sånn at de er godt vant til puddelstell før de leveres til nye eiere.
Valpene vil bli registrert i NKK, får ormekurbehandlinger, vaksine, helsesjekk, chip, valpehefte og valpepakke med litt diverse utstyr (bånd, leke, teppe, børste, minisekk med eukanuba for, ting fra agria/musti, el)
Dersom du tenker storpuddel kan være rasen for deg og du har tenkt godt gjennom ditt ønske om hund er du veldig velkommen til å ta kontakt. Jeg ønsker informasjon om deg og din familie/livssituasjon, hva dere ønsker rundt deres hundehold, hvorfor dere ønsker storpuddel, samt kontaktopplysninger så vi kan ha en hyggelig puddelprat. Valpene vil bli fordelt til sine nye eiere når det blir avklart hvilken valp som vil passe til det enkelte hjem ut i fra hva man ønsker rundt eget hundehold og hvordan familiesituasjonen er.
Følg gjerne vår FB side Kennel Puddelpote.
Du kan også inn og lese om hundene på www.kennelpuddelpote.no i tillegg til å se bilder på Instagram.